Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Karlssons vänster blev matchavgörande !!
2018-10-09 11:57
Fengersfors IK - Färgelanda IF 1-6 (0-2) 

Redan nedflyttningsklare Fengersfors IK var årets sista motståndare i seriespelet. FIK fick en fin start med nye tränaren Thomas Sääv och hade känn på näst sista platsen men inför dagens match var de avsågade. Beslut från våra ledare idag att samtliga utespelare skulle få 60 minuters speltid infriades nästan. Rutinerade korvätaren, Jonas Andersson åkte på en stämpling redan efter en kvart och fick se resten av matchen i horisontellt läge. 
Fengersfors överraskade oss matchen igenom med flera bra omställningar och skapade flera bra chanser att näta men nästan förgäves. 
Samuel Lund var på jakt efter de senaste 6 årens skytteliga vinnare, Johan Bäckström, men oldtimern kopplade grepp redan efter 5 minuter när han, fint framspelad av Linus Karlsson på vänsterkanten kan göra 0-1 helt ren med målvakten. 

FIK har en dubbelchans direkt efter målet men Henke, som gjort en fantastiskt bra höst, avvärjer båda gångerna. 
Samuel Lund har inte sin bästa dag när det gäller avslut ! Efter en kvart spelad, en tåfjutt i stolpen, framspelad av Zia och sent ska den stora publiken glömma hur samme Lund, mirakulöst, lyckas missa både mål och kortlinje efter fint förarbete av årets gigant, Mathias Olofsson. Bollen till inkast! 

Anton har en bra möjlighet men hemmakeepern räddar. Det gör han dock inte efter 27 minuter när Johan, definitivt, avgör skytteligan. 0-2 från nära håll efter fint anfall. Assisterad av Anton Niklasson, som vi hoppas konserverar höstformen och kommer lika stark till våren. 
Sista tio noterar jag två bra chanser, båda för hemmalaget. Skott i stolpen och i sista minuten lyckas de på något sätt undvika att göra mål. 
Paus och 0-2. 

Långt till omklädningsrummet så vi stannar ute i den fina höstsolen på en, för årstiden mycket bra gräsmatta. 
9 minuter in i andra halvlek avgör vi definitivt, Anton får äran att fint framspelad av Lund. 
Vi skapar ganska mycket i andra halvlek när hemmalaget inte riktigt prioriterar hemjobb. 
Wattman nickar över innan han i 15:e minuten ökar på till 0-4 när Jacob Löf, osjälviskt serverar på silverbricka. 
Lite trögt då att vi låter FIK reducera strax senare när Mattias Andersson knappt 20 minuter in i halvleken kan lyfta in reducering till 1-4. 
Snabb replik – när Wattman återgäldar och spelar fram Löf, som får göra sitt första A-lagsmål, 1-5. 

Replik från hemmalaget men Joel Gonzalez skott går utanför. Ytterligare bra hemmachans med dryga kvarten kvar men Mattias Anderssons volley går också utanför. 
Lite till mans trodde vi nog att årets skyttekung, Johan Bäckström, skulle fullborda ett hat trick när han, i bra läge, lobbar utanför efter fin framspelning av broder Mathias. 
Nio minuter kvar när tennissiffrorna 1-6 fastställs, Filip Wattman avslutar årets målskörd när han nickar in Linus Karlsson inlägg från kanten, återigen från hans känsliga vänsterdojja!! 
Frispark från dryga 25 meter, Matte B direktskott som målvakten räddar ut i plan där Simon Hagstedt låter högern tala men räddning till hörna. 
Matchen avslutas med räddning i friläge av Henke, seriens bäste målvakt. 

Laget :
Henrik Albinsson 
Jonas Andersson      (14) 
Simon Hagstedt        (29) (61) 
Mathias Olofsson      (61) 
Linus Karlsson 
Zia Alizada               (30) (61) 
Oliver Bergström      (57) 
Victor Andersson      (31) (57) 
Anton Niklasson       (61) (70) 
Johan Bäckström     (30) (60) 
Samuel Lund           (60) 

På bänken började 
Viktor Carlsson        (14) 
Filip Wattman          (30) 
Jacob Löf                (30) (70) 
Sebastian Gustafsson (31) 
Mathias Bäcksttröm    (29) 

Varningar: 
Fengersfors IK 
Johan Andersson 
Bashar Al- Abuhalje
 
Färgelanda IF
Oliver Bergström 

Domare 
HD : Bekim Bunjaku                    Mellerud 
AD 1 : Erik Ahnström Helgstedt   Åmål 
AD 2 : Yassir Abadi                      Åmål 

De två senare körde förmodligen moped från Åmål, roligt att se så unga pojkar som vågar! 

Nästa år får vi möte Eds FF som tyvärr degraderades från fyran. Som det ser ut i sexan blir det Håfreströms andralag som går upp och eventuellt IFK Åmål om Brålanda kvalar upp till fyran 
Efter bussresa till Färgelanda avslutade vi säsongen med en trivsam samling på Thaikrogen. 40 lirare mötte upp och maten räckte till!! 

Sedvanlig prisutdelning, 
Träningspris: 
Johan Häggman. 

Årets skyttekungar :
Johan Bäckström (Div. 5)
Samuel Lund (Div. 7)

Värdefullaste spelare i respektive lag 
Mathias Olofsson (Div. 5) 
Simon Hagstedt.  (Div. 7)

Supportrarnas pris gick, även det, till Olofsson trots Jockes ständiga påminnelse att det är en ”lat djävel”!! 

För egen del vill jag tacka för ännu ett trevligt år, mitt sjunde, i Färgelanda IF. Årets tränarkonstellation med Offe, Gurra och den från grannklubbben Ellenö IK, hämtade Bobo, blev, enligt min och många andras åsikt, en succé. Offe och Gurra kände jag och visste att det skulle bli bra. Bra blev det också med Bobo som har lagt hela sin själ i vårt utvecklingslag. Årets värvning!! 

Vill också passa på att tacka för de fina gåvor jag fick ta emot. Den ”grönsvarta” bollen värmde. Ska vid något tillfälle berätta varför det blev just Makrillarna den dagen, 1963. 
Presentkorten på Alberts var överväldigande. Jag har varit där tidigare och vet vad som väntar! Min fru har inte varit där så hon kommer att bli glatt överraskad. 

Nu tar futsalsäsongen över. Kommer att medverka sporadiskt där. Jag är trots allt, en fotbollsmänniska som trivs bäst när det är minst 6000 kvadratmeter att husera på. 

/Sören
FIF-tipset avgjort.
2018-10-01 07:41
 
Trots en match kvar att spela är tipset avgjort. 
Den, på förhand, givna favoriten, Kristin Dure vinner årets tips. Har 13 rätt och vid FIF-vinst nästa vecka kommer hon upp i 14. Tvåan, Pontus Rutgersson har kommit upp i 11 rätt till dags dato. 
Hederssam förlust
2018-10-01 07:37
Färgelanda IF- Håfreströms IF1-2 (0-1) 

Säsongens sista hemmamatch. På en frapperande bra plan tog vi emot årets seriesegrare, Håfreströms IF. Gästerna börjar bra och har ett flertal bra chanser att ta ledningen, men Henke, som bara blir bättre ju äldre han blir (grattis i efterskott) håller tätt. Burim och Florian har de bästa försöken. Det tar drygt 20 minuter för oss att få till första avslutet men Samuel, på passning från Johan B, får inte till avslutet. Minuterna senare är det Anton Niklasson som får en fin möjlighet men avslutet strax utanför efter ett fint anfall på vänsterkanten signerat Linus och Wattman. 
Håfre kontrar men en jätteräddning av Henke. Vi växlar ett par chanser och med dryga 5 minuter kvar av halvleken kan gästerna ta ledningen på ett distinkt skott av Martin Salén från ca 20 meter. 0-1 står sig till paus. 
Andra halvlek inleds med ett bra skott, strax utanför, av Florian. Vi svarar upp med en hörna efter 52 minuter där Olli tvingar gästernas målvakt till att tippa bollen till ny hörna, dock resultatlös. 
Tio minuter senare, ett fint hemmaanfall. Wattman hitta Johan B som spelar snett inåt bakåt till Samuel men en liten felstuds gör att avslutet inte riktigt blir vad han förväntat sig. 
Nyinkomne Zia gör ett fantastiskt hemjobb i minut 68 och styr undan avslutet till hörna. 
20 minuter kvar av hemmasäsongen när vi får frispark ca 35 m från mål lite till vänster. Johan B slår ett skruvat inlägg mellan målvakt och försvarslinje. Målvakten halvräddar och returen styr i mål av en försvarsspelare, 1-1. 
Den gamla klyschan; ”man är som mest sårbar när man gjort mål” stämde även idag. Direkt på avspark avslutar Mubarak Altib Al Mubarak i friläge och spikar slutresultatet 1-2 

Bara att gratulera Håfreströms IF till årets serieseger. Kanske blir det vår tur nästa år ? 

Laget :
Henrik Albinsson 
Jonas Andersson             (83) 
Victor Andersson 
Mathias Olofsson 
Linus Karlsson 
Oliver Bergström 
Sebastian Gustafsson     (73) 
Anton Niklasson              (38) 
Filip Wattman 
Samuel Lund                   (66) 
Johan Bäckström 

På bänken började 
Zia Alizada                      (66) 
Simon Hagstedt              (83) 
Viktor Carlsson               (73) 
Jacob Löf                        (38) 

Varningar: 
Håfreströms IF :
Amanuel Tesfay 
Martin Salén 


HD :  Daniel Johansson, Bäckefors 
AD 1 : Bekim Bunjaku, Mellerud 
AD 2 : William Bernhardsson, Brålanda

//
Sören
FIF tipset 2018
2018-09-25 07:42
FIF-tipset :

2 matcher kvar och inte avgjort; 
1. Kristin Dure 12 rätt 
2.Pontus Rutgersson 11 rätt 
3 Karl Nilsson 

Linus Karl-Linus Karlsson 
Kerstin Carlsson samtliga 10 rätt. 

Ska favoriten hålla ända in i kaklet ??
Kung Henke regerade på Sörbyvallen !
2018-09-24 08:18
Brålanda IF - Färgelanda IF 2-3 (1-1) 

På en mycket tungsprungen plan skulle dagens poäng fördelas. Vigge avstängd och Bill sjuk var andra förutsättningar inför dagens svåra bortamatch mot Ronnys gäng som strider om direkt uppflyttning eller kvalplats. Redan innan match fick vi reda på att Åsebro stått för en fantastisk upphämtning mot Håfreström och lagen delade på poängen. Alltså bra utgångslägen för BIF. 

Detta läge försämrades dock radikalt för värdarna när Filip Wattman, i vårt första anfall, framspelad av Doktorn kan göra 0-1 via en hemmaspelare. En chocköppning för hemmalaget. 
Dock tar de över mer och mer och fram tills halvtimmen spelad har de vaskat fram åtskilliga chanser. 
Jakob Helldén ett bra markskott i sjunde minuten. 
Marcus Hermansson nick från nära håll. 
Olofsson täcker skott till hörna efter snabb hemmaomställning. 

Erik Aronsson skott i ribban, retur som Henke räddar som han även gjort på övriga möjligheter ovan. 
Vi sticker igenom med ett bra skottförsök av Wattman och frispark i muren av Johan B. 
Efter 35 minuter har vi en riktigt kvalificerad chans när Anton väljer passning i stället för avslut. Bollen via Johan B över. 
Sista fem av första minns vi ytterligare fantastiska insatser av Henke, bl a en fantastisk räddning på närskott med fyra minuter kvar av halvleken. 
Surt då, när vi räknar med halvtidsledning, att Jakob Helldén, i sista minuten, kan kvittera på nick efter inlägg. 
Dock inte orättvist med tanke på bollinnehav första 45. 
Vi öppnar bra även i andra. Åter är det den pånyttfödde koloniägaren, Filip Wattman, som frestar HD Dahlberg i hemmaburen, som halvräddar, men igen röd på returen. 
Martin Gustafsson har en bra nick över efter frispark innan hemmalaget kan ta ledningen i sjunde minuten. Jag tror att det var Marcus Hermansson som nätar efter vänsterhörna. 
Lite chansfattigt en stund fram till minut 20 när Helldén åter frestar Henke som åter räddar. 

Vi kontrar och får en högerhörna som Olli med sin känsliga vänsterdoja tar och hittar Matte Bäckström, som lämnar Sörbyvallen långt under sina fötter och nickar bollen i nät till 2-2. 
Flera bra hemmachanser följer under en tiominuters period men Henke räddar på alla möjliga och omöjliga sätt, minns mest när Martin Gustafsson var helt ren men där blir han stor, och täcker undan bollen. 
Så fantastiskt roligt när vi, med dryga halvtimmen spelad, kan göra 2-3, åter är det Wattman som nätar, nu fint assisterad av Anton Niklasson. 
Endast fyra minuter senare är det läge för delad pott, men en 11-metare från Marcus Hermansson räddas av Henke, det var nog ganska nervöst att stiga fram i det läget och försöka överlista Henke. 
2-3 står sig och nästa vecka möter vi serieledarna från Åsensbruk. Vi ska göra vårt bästa att störa även dem och revansch för vårens djupdykning. 

Laget :
Henrik Albinsson 
Jakob Löf 
Mathias Bäckström 
Mathias Olofsson 
Linus Karlsson              (20) (28) 
Oliver Bergström  
Sebastian Gustafsson  (70) 
Anton Niklasson           (79) 
Samuel Lund                (71) 
Johan Bäckström 
Filip Wattman 
På bänken började 
Zia Alizada                  (71) 
Simon Hagstedt          (20) (28)(79) 
Viktor Carlsson           (70) 

Varningar :
Brålanda IF
Erik Aronsson 

Färgelanda IF :
Mathias Bäckström 
Oliver Bergström 
Johan Bäckström 
Mathias Olofsson 


Domare :
HD : Emil Kjellqvist 
AD 1 : Bekim Bunjaku 
AD 2 : Billal Avdijaj 

/Sören
 
 
Våra sponsorer