Derby Dalsland 2. Fc M - Fif Futsal
Dalslandsderbyt & Sista seriematchen.
Fc Mellerud vs Färgelanda Futsal = 5-5 (3-3)
Mål: X2 Johan Bäckström, David Sundström, Jonas Hansson & Adam Strömberg.

Lite sent efter här men sista matchen 27 Januari slutade delat pott mot de andra dalslandslaget i serien.
Färgelanda inleder bäst kan man nog säga? efter 9 sekunder har Johan Bäckström sett till att vi har ledningen med 1-0 på helt egen hand!
Men Mellerud trycker på genom att lägga upp bollar på deras starka o tunga forwards!
1-1 & 2-1 ledning efter en stund för Mellerud.
Vi hittar tillbaka o kvitterar genom Adam Strömberg.
Men Mellerud tar över ledning igen o vi får kvittera i slutet igen till 3-3.
Denna gång David Sundström som hittar det sista i målet innan halvtid tror jag? Fint framspelad av Johan Bäckström.
Domarna har det tufft i första halvlek då det gnälls mycket o dessutom tufft spel.
I andra är det mer jämnt o avslappnat spel. Kanske p.g.a Nol säkrat 4 platsen o Diaspora leder mot Skärhamn o därmed säkrat seriesegern.
Vilket då innebär att Vi är klara 2 & Mellerud 5.
Jonas Hansson skickar på vår ledning dock till 4-3 & åter igen sedan Johan Bäckström 5-3.
Men Mellerud hämtar upp i denna svängiga match. De får dock med sig ett tröttsamt självmål o sedan kvittering till 5-5.
De bränner dock långstraff som vi dragit på oss.
2 halvlek är ganska lugn & spelas egentligen bara av? om man jämnför med den hetsiga 1 halvleken där humöret o de fysiska spelet förekommer destå mer.
Henke är som vanligt riktigt bra i mål.
O gör några riktigt fina räddningar.
Dåså! Lite summering av säsongen i divison 1 serien?
En 2 plats i år igen MEN kändes precis som förra året. Hoppet levde in i det sista på 1 platsen.
Men vi hade inte det i egna händer detta året heller.
Men vi är riktigt nöjda med våran säsong detta året också givetvis.
2 förluster o det var faktiskt våra 2 första matcher. En helt klart kortare "försäsong" i Futsal denna säsong p.g.a kval m m.
Men!
Sedan har vi radat upp vinsterna o 3 kryss på det! Våra spelare i korthet från mig!

Måste nämna först att ett av våra nyförvärv i futsalen I år Jonas Hansson från Högsäter har kommit väldigt bra in i våran trupp & gjort en kanonsäsong med oss.
Offrar sig för laget, hittar målet & riktigt duktig både som point som kant.
David Sundström har målat massor i år igen ihop med vår snabbaste spelare Johan Bäckström. Dem har varit riktiga målgörare i år.
David med bra tryck i dojjan & Johan som lurar försvaret med sin snabbhet.
Henke? JA? Samma som alltid måste jag nog säga!
Bästa målvakten i div 1 utan att tveka i Futsal!
Alltid cool lugn o snabba reflexer i målet.
Ungdomstrion Victor, Oliver & Samuel har tagit ett jätte steg från att knappt varit med i div 1 i fjol & i år spelat nästan samtliga matcher.
Sjukt kul med tanke på deras unga ålder ser ja mycket Futsal som fotboll i dessa 3.
Adam Strömberg växte i fjol rejält match för match. I år var det samma fast även ett par snygga mål med i år dessutom.
(Mest känt klacken mot Sotenäs borta) ;)
Felix Ljung! En av våra tekniskaste spelare i futsalen o vår egen el capitano.
Nickmålet mot Diaspora med mindre än minuten kvar till 2-1 gjorde nästan så halltaket restes av publikjubel o heltklart en succé.
Andreas Olsson! Skulle nog vilja säga en av seriens bästa pointar (ihop med Jonas)! :)
Hans låga tyngdpunkt är inte många som lyckas ta sig förbi. Samt en riktigt god vilja på plan o offrar sig alltid för laget.!.
Dessa spelare har spelat mest i Divison 1 i år.
Men även dessa har spelat en del.
Jesper Ottosson alltid RIKTIGT målfarlig.
Alltid positiv på plan. Kan tyvärr inte delta lika mycket på borta matcher p.g.a familj
Vilket är helt förståeligt för oss.
Familj går först i Färgelanda Futsal!
Jesper Karlsson har en riktigt fin teknik inne o gör en del mål då o då när han är på det humöret. Försvann lite mer i den andra halvan av säsong p.g.a skador,sjukdomar som bråkade.
Hälsan är också viktig!
men han var med mycket första halvan av säsongen o gjorde som vanligt då oss nöjda :)
Jonas Andersson har haft stora problem med ryggen större delen av säsongen men ställt upp o slitit med oss ändå så vi har varit nöjda givetvis med honom i år även om han inte spelat lika mycket som i fjol.
Även
STORT TACK TILL TRÄNARDUON SOM HÅLLT I LAGET I ÅR: Dan Ljung, Johan Andersson, Sören Henriksson, Annika Sandell.
Ni gör ett kanonjobb!
Kiosken,inträdet & seket som styrts större delen av säsongen av Gina Karlsson,Jenny Glaes,Malin Glaes,Marita Knutsson,Abdul,Gustaf Carlsson,Bobo Johansson & Mare!
Ett stort tack till er, utan er på hemma matcherna vore det tufft för oss.
Har även varit nöjd givetvis & ett stort TACK till er som ställt upp på bänken o spelat lite då o då i år vissa matcher.
Minst 1 match som: Tommy Olsson,Emil Niklasson,Alex Karlsson,Fredrik glaes,Jacob Löf,Mathias Olofsson,Mathias Bäckström,Erik Andreasson,Johan Söreklint & Tobias rådda. Hoppas givetvis ni är med & tränar/spelar mer nästan säsong kanske.
ANNARS INGEN NÄMD, INGEN GLÖMD?
MVH
// Linus Karlsson Färgelanda Futsal
Till sist: Tack kära publik för denna säsongen!
2siffrigt för Färgelanda Futsal-Skärhamn Futsal
FÄRGELANDA FUTSAL VS SKÄRHAMN FUTSAL = 10-3(4-0)
Mål: X3 Jonas Hansson, X2 David Sundström, Samuel Lund, Oliver Sjögren, Jesper Ottosson, Adam Strömberg & Felix Ljung.
PUBLIK: 155!

Målkalas i sporthallen tidigare idag då Färgelanda Futsal vann med 2 siffrigt mot ett Skärhamn Futsal.
Efter vårat egna försvar så möter vi serien näst bästa försvar, lyckas vi ändå göra hela 10 mål idag.
Var väl våran match från start till slut.
Ett Färgelanda Futsal som har SERIESEGERN inom räckhåll. MEN Diaspora har mindre matcher & har alla i chanser i världen dem också.
Ett Skärhamn som riskerar att åka ur serien behövde nästan full pott i denna match mot oss.
FÄRGELANDA tog matchen dit dem ville med fina kombinationer hittar vi mål flera gånger.
Ett stabilt försvarsspel gör att vi bara släpper in 3 bollar.
Våra Pointar Andreas & Jonas har verkligen hittat rätt som siste man i vårat försvarspel med seriens bästa målvakt bakom dem? :)
Ni ser målskyttarna högst upp idag.
* Kul att Jonas Hansson gör sin första hattrick i Färgelanda Futsal idag.
* Kul att vi har 7 OLIKA MÅLSKYTTAR IDAG.
* Kul att David Sundström som gjort mest mål i i vårat lag gör sitt 10 mål för denna säsong.
* 155 i publiken vilket är rekord ihop med Fc Diaspora matchen, RIKTIGT KUL :) .
Finns i princip bara positivt o skriva om denna match idag?

NÄSTA HELG.
Lördag 19/1 Bollhallen i Ed så ska vi spela Mixcupen Ecus Cup.
Tillsammans med HEF VALBO ställer vi upp med ett bra Färgelanda lag blandat med Divison 1spelare & cupspelare.
Spelschemat kommer vi släppa i mitten på veckan här.
(Vore kul med lite hemma publik som stöd i ed.)
Annars är det våran sista seriematch som gäller. *DALSLANDSDERBYT*
SÖNDAG 27 JANUARI KL: 15:00 BORTA MATCH MOT FC MELLERUD I RÅDAHALLEN.
Nol vs Färgelanda
Nol Ik Futsal - Färgelanda IF Futsal = 4-4 (1-0)
Mål: X2 David Sundström, Adam Strömberg & Felix Ljung.

En viktig & riktigt tuff match i slutstriden om en kval plats till Allsvenskan i Futsal.
Vi gör en riktigt dålig första halvlek denna kväll. (Som vi har en ful ovana att göra "ibland").
Vi slår bort jätte många passningar i vårat anfallspel o rätt i gapet på ett hungrigt Nol som kontrar på våra misstag.
1-0 kommer på en hörna där bollen efter skott tutschar vår egen spelare o bollen går i en båge över alla o in i mål i bortre krysset!
Henke räddar oss många gånger med SJUKT BRA räddningar i första halvlek.
Mkt mer om första halvlek är det inte? Inte Så mycket positivt iallafall ;).
I andra går vi ut med full press o vilket ger utdelning med en gång ( för NOL )
2-0.
Men andra halvlek skulle visa sig bli mycket bättre & roligare för våran fördel.
Till slut sätter vi också dit den genom fantastiskt fint anfallspel där David Sundström står ren på bortre stolpe o lägger in den.
REDUCERAT 2-1.
Men Nol bryter vårat agresiva anfallsspel ibland o då till slut straffar det sig åter igen och dem petar in 3-1 O 4-1 Riktigt tungt nu med ca 13min kvar!
Med 12 minuter kvar gör vi 4-2 genom Adam Strömberg som får passning rakt upp i banan. Han klackar in den jätte snyggt på nol.
Därefter drar även Nol på sig 5 frisparken med ca 10minuter kvar ?
Nol är trötta o Färgelanda trycker på för kvitteringen o även segern?
4-3 kommer o det är åter David Sundström som flyger fram o reducerar genom fint samspel av sina kollegor.
4-4 smäller Felix in på en långstraff som vi tillslut får.
Vi får även 1 till men lyckas inte sätta den.
(Borde kanske fått 2 till med tanke på nivån innan)
Men kvitterat är det och vi får vara nöjda med 4-4.
En match som till det hela kunde slutat hur som helst med tanke på första o andra halvlek?
Diaspora slog Sotenäs idag med 6-5. Vilket innebär att vi har serieledning fortfarande med 1 match mer än Diaspora spelad!

Nästa match är våran sista hemma serie match.
PÅ LÖRDAG 12 JANUARI KL: 14:00 tar vi emot Skärhamn IK i våran sporthall.
Hoppas på publikrekord & alla stöttar oss nu med 2 matcher av serien kvar?
Färgelanda vs Komarken
Färgelanda Futsal-
Fc Komarken = 6-3 (2-2)
Mål: X2 Emil Niklasson, X2 Jesper Ottosson, David Sundström & Johan Bäckström.
Näst sista hemma matchen.
*140 i Publik*
Botten mott toppen, promenadseger?
Ikke sa Nicke!
Vi får allt kämpa trots det leder vi matchen från start till mål.
Vi är det bättre laget i matchen i båda halvlekarna absolut och rullar fin boll. Men!
Det är inget direkt bra tempo i matchen & inte en av våra bästa matcher vi gör, men vi vinner iallafall.
Första målet & andra målet gör vi genomfina kombos med vår kedja med Andreas Felix Emil & Sunken. Emil står för båda målen.
Men vi får inte leda någon viss längre tid. Komarken är duktiga på att både kvittera till 1-1 & 2-2.
2-2 Är också Halvtidsresultat vi går in med i omklädningsrummet.
Vi startar 2 relativt bra med o tar ledning med 3-2 genom vår andra kedja med Jonas,Johan,Olli Sjögren & Lund. Där efter fin kombination Johan B står ren o lägger in den i mål.
Vi gör också 4-2 när Sundström Felix o Emil rasar 3 mot mål i en kontring där Sundström väljer att vara lite "målkåt" o skjuter vilket han gjorde rätt i för mål blir det!
O han är upp i ledning inför nyår i våran interna skytteliga.
Komarken reducerar efter några minuter till 4-3 Men känns ändå som vi har koll på dem och när dem tar ut målvakten har våran största "måltjuv" hittat in på plan.
Jesper Ottosson hatten av som vanligt gör han både 5-3 & 6-3 på 1-2 minut drygt?
Måste också få säga att jag tycker efter 2 matcher mot Komarken att dem är bättre än att bara fått tagit 2 poäng! Många duktiga spelare i det laget.
Vi går alltså upp i serieledning inför årets slut & med 3 matcher kvar för våran del har vi absolut chans att nå SERIESEGERN!
Nästa match är Nol futsal borta 4/1 kl: 19:45 i Bohus idrottshall.
En riktigt tuff borta match mot ett Nol som är riktigt duktiga på hemma plan!

Vi spelar också Bilfinger cup i Stenungsund & Vintercupen i Bengtsfors nästa Lördag 5/1. Mer info om det kommer till veckan här om spelschema o dylikt!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA FÄRGELANDA FUTSAL SUPPORTERS!
NI GÖR ETT FANTASTISKT JOBB SOM KOMMER & STÖTTAR OSS PÅ VÅRA HEMMA & BORTA MATCHER!
3 magiska ord i o med gårdagens match.

Sotenäs Futsal vs Färgelanda Futsal = 4-4 (4-1)
Mål: Johan Bäckström, David Sundström, Jonas Hansson & Adam Strömberg.

Med återstående 4 matcher ledar vi serien.
I gårdagens match mot Sotenäs var jag tyvärr ej på plats men skriver lite efter vad ja hört.
startar gör vi som vanligt sämre i första halvlek än i 2. Och ligger under med 4-1 I halvtid.
Målet gör David Sundström på en långstraff vi får.
Vi får även en långstraff till men den räddas i första halvlek.
I andra halvlek går vi ut bättre och på 10minuter har vi både reducerat o kvitterat.
Adam Strömberg gör ett riktigt snyggt mål. Laget är detsamma som sist men en lite små krasslig Johan, En halvskadad Victor & en
Rutinerad Tommy Olsson är med, och det märks knappt han har varit borta från futsalen på träningarna?
Tommy Ekman Olsson & Johan Bäckström hittar varandra riktigt bra som på den gamla goda tiden då dem spela ihop fram i Stigen sägs det.
Matchen kunde sluta hur som helst. Både Färgelanda o Sotenäs har riktigt bra lägen. Henrik väggen Albinsson gör massor utav bra räddningar som vanligt.
Även Jörgensson i mål för Sotenäs detsamma.
Både Sotenäs och Färgelanda har stolpskott i slutminuterna.
Så kanske kryss var mest rättvisst trots allt?
Matchen spelades för en fullsatt idrottshall med över 300 i publiken.
Riktigt kul då mycket Färgelanda folk hade åkt till Kungshamn för att se oss.
DETTA VÄRMER!
Diaspora möter Mellerud idag och vid vinst för diaspora går dem upp på samma poäng som oss men med bättre målskillnad.

LÖRDAG 29 DECEMBER Möter vi FC Komarken hemma i sporthallen med matchstart 14:00 Hoppas vi kan fylla våran sporthall som Kungshamn gjorde!
Vi ses!
DERBY 2 FÄRGELANDA VS DIASPORA
PUBLIKREKORD OCH DERBY VINST IGEN!

Färgelanda Futsal-Fc Diaspora= 2-1 (0-1)
Mål: Adam Strömberg & Felix Ljung.

Ytterliggare ett derby avklarat! Och blev samma  utgång som sist mot Mellerud.
(3 poäng rikare!)
Matchen börjar rätt lungt o Diaspora vill söka sin bästa spelare på plan (Liridon) men vi tar väldigt bra hand om honom måste jag säga. Försvaret är jätte bra. Framåt i matchen har vi 3 stolpträffar o 1 ribbträff.
Diaspora har en del lägen med men planbäste Henrik Albinsson i vårat mål storspelare och gör många bra räddningar.
Dock för dom in ett mål tillslut.
Vilket är Halvtidsresultat 0-1.
I andra får Diaspora ett direkt röttkort efter en situation på plan.
Och vi får spela powerplay o då kvitterar vi ganska omgående. Via Adam Strömberg.
Den Sista minuten får Andreas Olsson bollen av Henke vid vårat mål.
Han lägger upp en riktigt bra boll som Felix skarvar in över Diaspora målvakten som är på väg ut för att ta bollen!
sista minuten spelar Diaspora Jokerspel men det löser vi som vanligt galant!
Kul för en rekordpublik i år :)
155 = publik!
Nästa lördag åker vi till Kungshamn för att möta Sotenäs Futsal!
För övrigt leder vi serien efter denna omgång! :)
DERBY Färgelanda vs FC Mellerud
Färgelanda Futsal - Fc Mellerud = 5-3 (0-2)
Mål: Oliver Sjögren,Johan Bäckström,
David Sundström,Jonas Hansson &
Samuel Lund.
Kul med 5 olika målskyttar i ett derby!
DERBYDAGS i Futsalen div 1 NV.
Vi ligger under med 0-1 ganska tidigt i matchen.
och sen låter vi Mellerud rulla boll runt men inga direkta avslut från dem.
Vi har några chanser men det har Mellerud med.
Det sista som händer i första halvlek är dock att Mellerud även petar in 0-2 som också blir Halvtidsresultat.
I andra går vi istället ut och pressar högt på Mellerud.
Men det börjar direkt med att Mellerud gör 0-3.
Sen vänder det äntligen med ca 10 kvar gör vi 1-3 genom vår unga Oliver Sjögren.
Sen med 5 kvar kommer även 2-3 av vår "gamla" Johan Bäckström.
Efter en timeout med ca 3 kvar provar vi jokerspelet och det ger resultat.
Det är kvitterat 3-3 av David Sundström.
Mellerud tar direkt efter målet ut sin målvakt o går för segern.
Vilket slutar med att vi bryter bollen och lägger in 4-3 i öppen kasse utav vårt senaste nyförvärv i futsal från Högsäter
Jonas Hansson.
Med 1 minut kvar knappt sätter även vår unga "målspruta" Samuel Lund 5-3 som också blir slut resultatet. Var hans 4 mål tror jag i Futsal serien hitills?

Nästa fredag 19:30 vänder serien och vi tar imot FC Diaspora i sporthallen.
Och där ska vi kräva revansch givetvis!
I premiären borta förlora vi med 5-4 mot dem.
Vi ses väl då?

Imorrn spelar vi med ett lag i Säffle den berömda Tomtecupen. Följ resultatet här i cupen!
Även
Spelar vårat Divison 2 lag i Vänersborg arragenamang i DM/Divison 2 Dalsland.
Följ även resultatet här med.
Skärhamn - Färgelanda
Skärhamn-Färgelanda 1-3 (1-2)
Mål: X2 Samuel Lund & Jonas Hansson.

Som vanligt denna säsongen så kom vi till matchen mot skärhamn med ett helt nytt lag!
Men det är inget som skrämmer oss, vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett skärhamn med lågt försvar för att sedan kontra.

Inledande av matchen känns som båda lagen känner lite på varandra med lite felpass och nerver.
Men ju längre matchen går så får vi stopp på deras anfall gång på gång och även spelar bra framåt.
David Sundström har ett bra tryck i dojan ett par gånger men tyvärr så går skotten precis utanför!
Det skall dröja fram till mitten av första halvlek då Färgelanda får en hörna som oliver Sjögren slår mot Samuel Lund som pangar in 0-1!
Det dröjer inte länge innan samma gubbar och samma variant letar sig in i nätmaskorna med hjälp av ribban och på tavlan lyser det så vackert 0-2!
I slutet av halvleken så får skärhamn ett riktigt bra läge (Axel) som skjuter in 1-2 och skärhamn får lite mer gnista i laget! Precis innan signalen ljuder för halvlek har Jesper Karlsson ett ruggande skott i stolpen! Men Färgelanda med ett bra försvarspel går till Paus med 1-2!
Mycket prat i halvlek att fortsätta att jobba sten hårt i försvar och när vi får lägen framåt att ta vara på dom!

Andra halvlek drar igång och ett skärhamn som sätter högre press, men vi klarar av att spela oss ur det och inte ger dom några gratis lägen!
Det är mycket krig från båda lagen och lite hetsiga situationer och en del gnäll från spelare i skärhamn  som inte kommer någonstans mot Färgelandas  kompakta försvarspel!
Samma som i första halvlek dröjer det till mitten av halvleken då Färgelanda kommer med en kontring och ett fint klapp klapp spel och vårat nyförvärv Jonas Hansson kliver in framför sin spelare och rullar in 1-3 framspelat av Viktor Andersson!
Det är mycket krig i matchen och när skärhamn med 2:30 kvar plockat ut sin målvakt för att spela jokerspel så kommer dom ingenstans mot ett Färgelanda som har legat rätt hela matchen och spelar ett fint försvarspel det är tufft och hårt men ändå regelrätt tillåtet !
Färgelanda är närmare 1-4 i öppen bur än vad skärhamn är 2-3! Vi kämpar och sliter framför våran fantastiska målvakt Henrik Albinsson, vi kastar oss för att täcka skott, vi jobbar stenhårt för att inte ge dom en tum på planen! När slutsignalen ljuder är det trötta spelare och mycket glada killar som går in i omklädningsrummet för att samla kraft för att orka ta ut sista krafterna för våran seger sång👍

Ett stort tack till spelarna som visar laganda i denna matchen ! Vi spelar ett fantastiskt försvarspel och krigar för varandra det är helt fantastiskt att se🍾

Och ett extra tack till Fredrik Glaes och Tommy Ekman Olsson som inte tränat så mycket inne med oss i år. Kanske blir mer nu? ;)
Men tack för att ni ställde upp i denna matchen då det var många borta för att fylla ut laget! Mycket bra kämpar!

NÄSTA MATCH ÄR NU PÅ FREDAG I FÄRGELANDA SPORTHALL.
Jonas Andersson

2 hemma matchen som vi spelade idag gick mot Nol Futsal.
En rätt spelmässigt jämn match & så även chanser i matchen! Virke träffas från båda lagen!
Vi ligger under i princip hela matchen.
Och med 5 minuter kvar av matchen så ligger vi under med 2-4.
+ att vi dragit på oss 6 frisparkar!
(Långstraffen räddar givetvis Henke) ;)
MEN då skulle vändningen komma!
På 3 minuter har vi vänt 2-4 till 5-4.
och spela sista 2 minuterna med 5 mot 4 så känner jag mig väldig luuuggnn.
Vi är väldigt duktiga på att försvara oss med boxen nämligen måste jag säga.
+ Stabila Henke i målet som inte släpper in några skott utifrån 6Meters! :)
Nol försöker o försöker men hittar inte igenom oss!
Och det innebär att vi tar våran 2 raka seger! :)
Publik: 91.
NÄSTA Lördag åker vi till Skärhamn & där ska vi försöka TA 3 RAKA GIVETVIS! :)
Följ oss här!
Fc Komarken vs Färgelanda Futsal
18/11
15:00
Mimershallen i Kungälv

*Målfest i Kungälv*

FC Komarken-Färgelanda Futsal = 6-8 (2-3)