Igår så fick vi i u-laget inta konstgräset på Högalid för att möta Kroppefjälls U-lag. En kylig kväll men det var vindstilla och perfekta förutsättningar för att spela boll.

Anton Lyckhage
Hannes Karlsson
Karl-Linus Karlsson
Filip Fransson

3-5-2 testade vi i den första halvleken vilket gav varierande resultat. Vi startade bra första tio. För att sedan falla tillbaka under en dryg kvart innan vi återigen tog över på allvar.
Vigge har under den första halvleken våra absolut bästa målchanser. Kanske har Gurra rätt i att han inte kan göra mål. Eller? Jag räknar till fyra riktigt bra chanser.

Bortalaget har en ensam forward som stundtals underhåller vårt försvar med sin kvickhet och sin små finter. Men han vill åt vänster vilket vi borde läsa. Borde läsa.

Efter en knapp halvtimme spelat så får vi ännu en hörna. Denna gång från vänster. Lund slår in den perfekt till Vigge som kan nicka in bollen. Därifrån sätter även han bollen

Vi fortsätter att trycka på. Mestadels är passningsspelet bra. Det vi kan förbättra är att vi ska sätta den avgörande passen så att vi kan skapa fler chanser på sista tredjedelen av planen. Där vi ibland tappar bollen kan Kroppefjäll ställa om. Det vill vi helst undvika.

Bakåt gör Hagstedt och Åberg sitt bästa tillsammans med Häggman för att ta bort motståndarnas anfall. De är inte ofarliga men deras bästa avslut går utanför Marcus målbur.

Vi går över till 4-4-2 i den andra halvleken. HC spelar högerytter och han oroar bortalagets backlinje vid flertalet tillfälle direkt i inledningen av halvleken. Tyvärr har vi inte tillräckligt med spelare i boxen för att hota på riktigt när inspelen kommer. Men HC gör det bra framåt. Bakom honom har Lyckhage kommit in och även han står upp fint och gör många viktiga brytningar. Hans passningsspel är även det riktigt bra.

Vi faller dock tillbaka något när det gäller att skapa chanser och att vinna tillbaka bollen tidigt. Kroppefjäll har många spelare centralt vilket gör det tuffare men Lund och Linus på innermittfältet men de löser det bra ändå.

Med cirka tjugo minuter kvar kommer kvitteringen. Från ingenstans så kommer chansen som de tar tillvara på. Vi blir stressade tjugo meter in på offensiv planhalva där bollen skickas iväg på en medspelare så att en snabb omställning sker. Där kommer vi efter och i ett friläge där vi nästan är ikapp kan bollen ändå läggas in. Surt.

Vi deppar inte ihop utan trycker på men får se upp bakåt. Filip som tagit många steg framåt det här året spelar nu vänsterytter. Han får en perfekt passning i djupet av Lund. Filip kommer fri och här gör han det enda rätta. Han skickar in 2-1 målet. Säkert. Behärskat. Rättvist.

Vi vinner med uddamålet men det är segrarna som räknas. Det värmer skönt när det bara är någon enstaka plusgrad ute.

Matchens lirare är Hagstedt som trots näsblod är den som sticker ut lite extra. Även om det var många duktiga i vårt lag igår.

En match återstår i sjuan. Eds tredjelaget på bortaplan. Förhoppningsvis kommer vi att få se några goa grabbar, gubbar i det röd/vita laget på söndag