Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tösse IF U-lag - Färgelanda IF U-lag
2018-09-18 08:06
I lördags åkte ett väldigt ungt lag upp genom Dalsland för att redan kl 12.00 sparka igång matchen borta mot Tösse. 

Truppen var den här: 

Marcus Henriksson 
Johan Häggman Victor Carlsson Victor Andersson Abdul Nshiwati 

Abdalla Jama Samuel Lund Kevin Abrahamsson Elias Kabbaj 

Zia Alizada Robin Snapp 

Avbytare: 
Anton Lyckhage 
Abdellhai Jama 
Bobo Johansson 

Vi pratar inför matchen att försöka rulla bollen efter backen då vi inte har det mest fysiska laget för dagen. Vilket vi verkligen gör genom hela matchen. 
Även i trängda lägen med motståndare kring oss försöker vi att spela oss fram. 
Framåt så hotar våra forwards både i djupet och med att få bollen felvända men snabbt vända upp och hota hemmalagets backlinje. Kabbaj och Abdul kombinerar sig fram fint på vänsterkanten där vi skapar mest under den första halvleken. 

Bakåt är det tryggt så länge Vigge kan stå på benen. Det släpper under skorna på honom vid några gånger men då finns allt som oftast Nils där och kan säkra upp eller så kommer Marcus ut och avvärjer. 

Zia gör 0-1 med ett fint skott utifrån. Assisterad av Abdul (tror jag). Detta efter sju minuter. 
Vi fortsätter att göra spelet. Kevin och Lund funkar fint ihop på innermittfältet så länge som Kevin kan spela innan halsen sätter stopp strax innan halvtidsvilan. 

0-2 Kabbaj spelar in till Snapp som snabbt vänder bort två spelare innan han kan knorra in bollen vid den bortre stolpen. Dryga halvtimmen spelat. 

Glada miner i halvtid och det fina spelet fortsätter i nästa halvlek. Flera chanser skapas och avsluten är inte dåliga. Men Tösses målvakt har spelat upp sig och han gör många fina räddningar speciellt på avslut från Snapp, Zia och Lund. 

Abdallas lillebror Abdellhai kommer in och överglänser sin bror. Brasset och fin teknik så startar han ute till höger och han sätter sina motståndare i gungning direkt. Bra debut i u-läget för ännu en 14-åring. 

Gör man inte mål på sina chanser brukar man straffas bakåt är ett uttryck som Roos brukar använda för a-laget. Sant. Så även idag. 

73 minuter spelade och ett skott utifrån går in. 
Men Fem minuter senare vill Zia stänga matchen genom ett fint förarbete på högerkanten där han tar sig ner till kortlinjen innan han spelar in bollen till Kabbaj som kan avgöra matchen framför det öppna målet. 

Äntligen vinner u-laget och det genom en rättvis 1-3 seger. Alla står upp bra och bäst för dagen tycker Abdalla att Zia är. 

Två matcher återstår och nästa drabbning sker på Högalids konstgräs måndagen den 24/9 kl 19.00 då Kroppefjäll kommer på besök. 

// Bobo
 
Våra sponsorer