Avbytare
Joachim Johansson
Kevin Abrahamsson
Bobo Johansson

Efter en inledning som gästerna äger så tar vi över halvleken allt mer. Det är inte alltid skönspel utan det kommer en hel del uppspel från backlinjen i luften men vi försöker emellanåt att spela in på framförallt Löf som driver framåt eller hittar forwards eller yttrar som är spelbara.
Sen så når de längre bollarna våra forwards så jag klagar inte på de längre bollarna. Variation är bra.

Löfs kollega Nils på innermittfältet ligger hela tiden rätt och täcker ytor bakom eller ger understöd då det behövs. Han vinner många andrabilar och närkampsspelet är starkt. En imponerande insats av killen som inte spelat match på riktigt länge.

Zia och Snapp skapar ofta oreda för motståndarna på vår offensiva planhalva. De båda har säkert en handfull chanser var i den första halvleken. Lite mer killerinstinkt så hade bollen varit i nät fler gånger.

Gästande Bäckefors IF satte sin rutinerade Jonas Andersson mellan stolorna och han var riktigt vass. Speciellt vid inlägg och hörnor där han plockade ner det mesta. Sen sätter han igång bollen med sin känsliga vänsterfot vilket hotar vår backlinje flera gånger.

Marcus i vårt egna mål får rädda två frilägen tidigt och gör en bra insats i målet.

0-1 kommer då vi verkligen tagit över matchen och skapar chans på chans i anfall efter anfall.
Men vi kvitterar tio minuter efter ledningsmålet via ett fint förspel av Snapp. Han hittar vidare till Zia som läckert Chippar bollen förbi målvakten. Då återstår det fem minuter av den första halvleken.

Rutger är nära att ge oss ledningen men hans skott från straffområdeslinjen räddas precis innan den går över mållinjen. Nära nära.

Oavgjort i halvtid precis som det var vid avspark. Men vi känner att vi är på gång och det är en bra känsla inför de sista 45.

Hannes kommer in i halvtid och han har ett rykande volleyavslut på en hörna men bollen tar i burgaveln.

Men halvtimmen kvar att spela kommer 1-2. Ett mål som vi själva sätter oss i skiten för men vi lär oss av detta med.
Vi står upp och pressar på. De där jättechanserna kommer vi inte riktigt till. Bäckefors faller djupt och försvarar sig bra. De håller oss utanför boxen och de bollar som går i genom eller över backlinjen kommer målvakten ut och tar.

Jag tycker att vi gör en bra insats trots förlusten. Våra unga spelare försöker spela fotboll. Både långt och kort. Sen finns det alltid saker att slipa på både för spelarna och för mig som tränare med laget.

Ny chans till poäng och ny match på torsdag mot serieledarna Frändefors på bortaplan kl 19.

Matchens lirare hos oss, bland många bra, Victor Nils Carlsson.