Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
DM-final: Vikens IF mot Färgelanda IF
2018-08-14 09:18
DM-final: Vikens IF mot Färgelanda IF 

Så här ett drygt dygn efter slutsignalen av gårdagens final så har jag fortfarande svårt att göra en längre sammanfattning av matchen. För vad vad ska jag skriva om efter 8-0 i en final mot ett Viken som var bättre från första till sista matchminuten. De var bättre på allt. 

Det kändes som att spelarna i Viken hade gjort sin sommarträning, på egen hand eller tillsammans. Medan våra spelare hellre suttit hemma och spelat Fortnite än varit ute och tagit sina löprundor och spelat boll på skoj med kompisarna. Ett uppehåll på 3-4 veckor kan synas på det sättet som det gjorde igår. 

Vårt lag var det här: 

Marcus Henriksson 
Johan Häggman Simon Hagstedt Victor Andersson David Fransson 

Abdalla Jama Jacob Löf Marcel Nakad Anton Niklasson 

Samuel Lund 
Robin Snapp 

Avbytare: 
Filip Fransson 
Kevin Abrahamsson 
Anton Lyckhage 
Ludvig Andersson 
Jonathan Hidalgo Casablanca 

Viken gör sitt första mål direkt i inledningen av matchen. Det står 3-0 i halvtid och det kan vi tacka Marcus för som gör flertalet kvalificerade räddningar och han gör allt han kan för att hålla ner siffrorna. 

I den andra halvleken, efter ett försök att peppa killarna i pausen så blir det 4-0 i första matchminuten. Om energin inte var slut innan dess så var det här den verkligen försvann. 
Fyra mål till kommer och Viken står som rättmätiga vinnare i finalen. Det är tråkigt att vi inte kan ge de en match och att vi inte kommer så förberedda som vi skulle behöva vara för att hålla nere siffrorna och visa att vi faktiskt var värda finalplatsen. 

Kvartsfinalen och semifinalens insatser tar vi verkligen med oss. 
Sen plussar jag för ytterligare två spelare förutom Marcus i målet. 

Anton Niklasson gjorde en fin match rakt i genom. Med en bra rörelse och fint passningsspel kryddat med en imponerande teknik var han vår bästa utespelare. 

Sen så gör Kevin Abrahamsson en väldigt bra insats när han kom in som yttermittfältare. Honom kommer vi få se mer av i höst i U-laget. Orädd, härlig teknik och bra intentioner så länge orken räckte. Bra Kevin. Roligt att se. 

Tack till de åskådarna som åkt upp till norra Dalsland för att se matchen och stötta oss. Tack. 

Nu tar vi nya tag och ser till att komma på träningarna. Det är via de som vi kan prestera på matcherna. 

// Bobo
 
Våra sponsorer