Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Snuvade på poäng på Håmule
2019-05-20 07:24

Ellenö IK-FIF 2-2 (2-1)

Vet inte när FIF tappade poäng mot grannen i söder senast med det är nog längesedan. Hemmalaget kämpar bra och gör det svårt för oss att hitta det vägvinnande spelet vi haft i de senaste två matcherna., 
När vi då redan efter 5 minuter bjuder värdarna på sitt första mål blev det extra tungt. Målskytt Sebastian Angmyr som ensam med Henke inte gör något misstag.
Vi tar nu över initiativet under en 20-minuters period. Många, resultatlösa hörnor, bl a en trippelhörna efter 8 minuter men de sitter inte riktigt där vi vill ha dem. Olli har en frispark utanför, Fransson hittar Wattman i bra läge centralt men skottet täcks till inkast.
Riktig kalldusch då när hemmalaget, på en ny bjudning, kan göra 2-0. Antonio de la Calle Carrasco utnyttjar misstaget och får bollen i nät från nära håll.
Sista kvarten helt till FIF. Wattman cykelsparkar utanför. Mare har en frispark från 30 meter men ingen når med skallen. Vigge får bra träff på frispark men Järnsveden i hemmaburen räddar till hörna. Även Doktorn får möjlighet efter lång utspark, målvakten räddar.
Gott då att få psykologisk reducering innan paus. Pigge Niklasson hitta Wattman som behärskat sätter 2-1 i friläge med målvakt
Vi startar andra halvlek optimistiskt. Lång frispark når Doktorn som skickar vidare till Wattman men resultatlös hörna blev frukten av detta försök.
Mare har en frispark över från ca 20 meter. Även Anton har ett bra läge i inledningen av andra men målvakten räddar.
12 minuter spelade av andra halvlek när Olli hittar Wattman centralt. Wattman vänder och sätter kvitteringen behärskat.
Ska det vända för oss nu?
Vi har ytterligare en bra period fram till kvarten kvar men lyckas inte avgöra. I stället tar Ellenö över lite initiativ en stund och skapar lite halvfarliga möjligheter men 2-2 står sig tiden ut. Med tanke på underläge 0-2 får vi väl ändå vara halvnöjda med poängen. Vi är ju, trots allt, obesegrade efter 4 omgångar.

Dagen laguppställning:
Henrik Albinsson
Filip Isbrand Fransson
Victor Andersson 
Mathias Bäckström
Linus Karlsson 
Anton Niklasson (67)
Oliver Bergström (85)
Sebastian Gustavsson (77)
Oliver Sjögren 
Filip Wattman 
Johan Bäckström
På bänken började
Jakob Andersson (67)
Jesper Karlsson
Victor Carlsson (85)
Filimon Angosom 
Samuel Lund (77)

Varning 

Färgelanda IF :

Victor Andersson


Ellenö IK :

Mohammed Abdulhalim

Domare Joakim Pettersson Mellerud
AD1 Jörgen Landin ”
AD2 Jörgen Åkerstedt Ånimskog

Vad händer då i div 7 södra Värmland? Jo, IFK Heden ångar på. Fjärde raka idag. 3-1 borta mot Borgviks IF. Erving startar ånyo men matchen är inte rapporterad så vi väntar med spänning på hans första mål i Värmland.
2019-05-18 /Sören H


 
Våra sponsorer