Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda IF-IFK Åmål IF 8-0 (3-0)
2019-05-13 07:45

Bäckström gör 7 av 8 !


Det är alltid med viss oro man möter föreningars lag 2. IFK Åmål kom dock med endast 2 gubbar från senaste bänken så det blev en, relativt, enkel resa idag.
Vi blixtstartar i första minuten när unge Fransson spelar fram Johan på högerkanten. Tyvärr ingen på rätt plats på inspelet. Det kunde blivit rekordsnabb ledning där. 
Ganska chansfattigt nu under en dryg kvart. Nästa chans är gästernas efter knappt 20 minuter. Efter en snabb omställning avslutar Sebastian Plate men Henke räddar.

Med 25 minuter spelade startar Johan Bäckström sin show. En frispark från 25 meter i målvaktens vänstra hörn inleder ett äkta hat-trick på 11 minuter!

2-0 två minuter senare sedan gästernas målvakt inte lyckade hålla Wattmans avslut och returen spelas i mål.

Sjögren och Olli har var sitt skott utanför respektive styrs till hörna innan hat-tricket fullbordas. Lång utspark från Henke till Johan som springer ifrån sin uppvaktning och sätter trean.

Fyra minuter kvar av halvleken när Henke missbedömer ett långt inkast. Gott att då ha, nu, rutinerade Filip Fransson som räddar målet från påhälsning.
Johan har en bra chans att göra sitt fjärde men skjuter över i bra läge. Halvtid och säker ledning med in i garderoben, som de säger i Norge.


Andra halvlek helt till hemmalaget. Redan i inledningen hittar Sjögren Wattman men avslutet utanför. Wattman fälls tre minuter senare med straff som följd och nu kliver näste Bäckström fram. Han har slagit bättre straffar men 4-0 är ett faktum.

Det skulle dröja drygt 10 minuter innan nästa mål. Åter är det Matte Bäckström som nu når högst på en frispark från Olli B och nickar in 5-0 från nära håll.

Wattman har ytterligare bra målförsök efter spelad timma men målvakten räddar.

Vi gör nu en hel del byten. Riktigt skoj att åter se JA på Högalid. Han har inte deltagit i seriematch sedan hösten 2017. Välkommen tillbaka!
Direkt efter trippelbytet kommer sexan. Hörna från Jesper nickas i mål av Johan. Från bänken trodde vi att JA nätat i sin första bollkontakt men bollen var då redan över linjen.

Efter ca 68 minuter har Åmål sin enda kvalificerade chans i andra halvlek men Henke dubbelräddar och nollan intakt.
Med kvarten kvar inkasserar Henke ytterligare en poäng då en ny lång utspark når Johan som sätter 7-0.

Har man gjort fem mål ska man bytas ut, vilket också verkställs!
Abbe har bytts in och har, med 10 minuter kvar, en bra chans att göra sitt första seriemål i den röda tröjan, men då räddar Åmåls målvakt!

Bra jobb av samme Abbe två minuter senare när han vinner boll, spelar till Wattman som dock avslutar utanför. Alldeles i matchslutet får vi ytterligare en straff, tror det var en hands.
Med Matte Bäckström utbytt är den ingen som blir speciellt överraskad när Wattman lägger beslag på bollen och från elva meter fastställer slutresultatet till 8-0.

Vi ska, kanske inte dra för höga växlar efter dagens match, då motståndet inte var av högsta karat, men bra, att få göra många mål, men det är bara att lägga bakom sig nu när Ellenö väntar på oss på Håmule nästa lördag. Vi vet att det är årets match för dem och de kommer att kämpa som små blå! Emran ska inte få göra mål på oss !!
Vi har en fantastiskt bra 16-mannatrupp idag där vi kan göra 5 byten och hålla uppe samma nivå på spelkvaliteten. Därtill Olofsson på träningsläger i Italien och Anton vilar sina ljumskar. Mycket att grubbla på under veckan för laguttagare! Missa inte veckans träning. Om det blir svårt att ta ut 16 man nästa lördag var det nog enklare för förra veckans lirare Wattman att utse dagen man i laget. 5- målsskytten Johan Bäckström skulle vara en tillgång för lag i högre divisioner men vi är så glada att han blivit FIF trogen.


Dagen laguppställning:
Henrik Albinsson
Filip Isbrand Fransson
Victor Andersson
Mathias Bäckström (63)
Linus Karlsson 
Oliver Sjögren (65)
Sebastian Gustavsson
Oliver Bergström (64)
Filimon Angosom (46)
Filip Wattman (63) (75)
Johan Bäckström (75)
På bänken började
Simon Hagstedt (63)
Jakob Andersson (64)
Samuel Lund (63)
Jesper Karlsson (46)
Abdelnassir Abdalla Suliman (65)

Varningar
Färgelanda IF 

Oliver Bergström

IFK Åmål 

Apichai Punnak

Två varninger efter tre matcher. Bra ! Topplag har få kort.

Domare Daniel Johansson Bäckefors
AD1 Erik Ahnström Åmål
AD2 Osama Al Karawi ” ”

Publik: 65
Även IFK Heden vinner i helgen. 3-2 borta mot Nolgårds IK inför 10 åskådare! Erwing åter med från start.

Sören H

 
Våra sponsorer