3 poäng!
2018-08-27 08:01
Färgelanda IF - Ellenö IK 4-2  (2-2)

Harvens Dag är lika med derby på Högalid. I år stod Ellenö IK för motståndet och det blev kanske inte en match som kommer att gå till historien som en av de mest välspelade och det vi främst tar med oss är kanske de tre poäng som inkasserades.
Första kvarten är lite trevande från hemmalaget som inte lyckas åstadkomma några direkta farligheter. I stället är det gästerna som vaskar fram en farlig chans efter lite kalabalik i straffområdet men skottet från Mohammed Abdulhallim går över.
Johan Bäckströms första försök resulterar i skott strax utanför efter 19 minuter. Två minuter senare kommer dock hemmaledningen när Zia Alizada gör 1-0 på ett skott där gästernas målvakt inte riktigt var med på noterna.
Glädjen blir dock kortvarig. Efter tveksamt agerande i eget straffområde kan gästerna kvittera. Målgörare Mohammad Abdulhalim.

Och inte nog med detta! Ca 5 minuter senare får Ellenö frispark. Per på Hällungstad skjuter i stolpen och på efterspelet kan Linus Karlsson göra 1-2.
Ellenö har ytterligare en bra chans efter 34 minuter men mer skulle det inte bli för gästerna från Håmule.
I stället kommer kvitteringen minuten senare. Matte B hittar Johan på högerkanten med en fint avvägd passning. Johan ser Anton och lyfter in så att unge Niklasson kan nicka in sitt första seriemål för säsongen när han fastställer pausresultatet 2-2.
Halvleken sista, heta chans till hemmalaget efter långt inkast från Johan via Rådda men Olofsson lite kort i rocken (?) så 2-2 står sig.

Lund in i paus vilket skulle visa sig vara ett nytt genidrag från lagledningen.
Lund kan göra 3-2 till FIF redan 2 minuter in i halvleken, fint assisterad av Matte B. Dessförinnan har vi hunnit med att bränna ett friläge, men vi väntar fortfarande på Ollis första seriemål för säsongen.
Minuten efter ledningsmålet missar Henke en inspark men reparerar själv skadan.
Sebastian Angmyr skjuter över i bra läge efter 5 minuter, en händelserik start på andra halvlek.
Fint hemmaanfall i åttonde minuten; Anton hittar Olli som sånär frispelar Johan B men Thorsson i Ellenöburen hinner först. Han gör inte mål Bergström, men fantastiskt fina framspelningar står han för!

I 22:a minuten har gästerna sitt sista farliga anfall när Linus K avslutar men Henke räddar. Orken börjar tryta hos gästerna som inte direkt hotar oss mer trots ett riktigt tungt byte, när nyblivne 40-åringen Johan Lekberg, graciöst äntrar arenan.
I slutskedet av matchen har vi först en riktigt bra möjlighet då Jesper efter kontring spelar in till Johan. Som vanligt har han sprungit kopiöst och orkar inte riktigt få till ett avslut.
Det får i stället Jesper när han, i sista minuten, punkterar matchen och gör 4-2. Situation uppstår efter en fin räddning från målvakten på Löfs skott kan han dundra in slutresultatet. Jesper blir därmed vår äldste målgörare för dagen!
Anton Niklasson utsåg efter matchen Rådda till bästa spelare, ett mycket smart val. Nu måste nämligen Rådda delta i kommande match och utse bäste spelare.
Nästa vecka bortamatch på Rudevi, en svår uppgift där vi måste höja oss avsevärt om det ska bli poäng.