FIF slog FIFFEN
2018-08-20 12:16

Frändefors IF-Färgelanda IF      1-2 (0-1)

Två spelare på semester och två hemma på grund av sviter efter bröllop hindrade inte FIF från att knipa tre poäng i svåra bortamatchen mot Frändefors.

Första halvlek är vi bättre än våra värdar. Vi skapar bra möjlighet redan efter 8 minuter efter kort hörna med inspel till Johan B som nickar vidare till Olofsson som dock sett bättre träffar från sin känsliga högerdoja!

Zia Alizada som kom in redan efter 8 minuter då Lund inte kunde göra sig själv rättvisa på grund av skada hade en fin kombination med Johan B efter 14 minuter men Sebastians skott strax utanför. Strax efter en frispark där Olli så när hittar Englunds berömda skalle. Detta efter 16 minuter

Chansfattigt i en kvart men med halvtimmen spelad vaskar hemmalaget fram sin första chans men Henke avvärjer säkert.

I 34:e minuter tar vi ledningen. Jacob Löf (mycket duktig idag) spelar fram Johan B, från egen planhalva, och Johan är skoningslös mot en hemmamålvakt som inte imponerade i denna situation.

Bara 3-4 minuter senare är det nära 0-2; Henke söker Johan B med lång utspark. Johan försöker lobba över Arvid Slusarczyk i hemmaburen men, tyvärr, över.

Innan halvleken är slut har Zia och Anton en fin kombination men den senares avslut strax utanför. Paus och rättvis bortaledning.

Uppstarten i andra halvlek är bra, vi skapar en fin möjlighet  med Zia och Erving där Englund (tack för i år) avslutar med hörna som resultat.

Hemmalaget får frispark efter 6 minuter och Hampus Boman skjuter den strax utanför.

Vi kontrar med Zia, som gör sin gubbe på kanten, spelar vidare till Johan B men skottet i stolpen.

Hemmalaget tar över lite initiativ och skapar en riktigt farlig möjlighet, där Henke halvräddar men Matte B kan rensa undan.

Känns som vi har bra kontroll på matchen när hemmalaget, med 4 minuter kvar på matchklockan, får frispark i bra läge. Frisparken spelas i sidled och Oscar Almqvist får bra träff och kvitteringen är ett faktum.

Ska det sluta som i våras ? Förlust mot Bäckefors och 1-1 mot Frändefors?

Nej ! Coach Roos avgör! In med Zia igen. I matchens sista minut rensar han på egen planhalva. Bollen upp till matchens lirare, Johan Bäckström, som åter drar det längsta strået mot hemmalagets keeper och 1-2 är ett faktum. Avspark och slutsignal !!

3 goa poäng till Valbo !

Nästa helg väntar derby mot våra vänner från Håmule. Tror inte de är beredda på vår nye kille, Zia Alizada, som gör en riktigt fin debut i FIF-tröjan.

Jacob Erving Olsson

Jacob Löf

Anton Niklasson                                        (73)

Sebastian Gustafsson