SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Säker victoria i vårepilog
2018-07-02 14:46
Färgelanda IF- Fengersfors IK 5-0 (3-0) 

Säker victoria i vårepilog 

Fengersfors IK, för närvarande sist placerade i tabellen, gästade oss i vårens sista omgång. Det skulle visa sig bli en tämligen bekväm historia där vi inte direkt behöver förta oss för att bärga en trepoängare. 

Vi öser på från början med ett stolpskott av Lund redan i första minuten och matchen är inte ens tre minuter gammal när ledningsmålet kommer. Lång, precis, utspark från Henke till Johan B som behärskat sätter bollen i nät. En smakstart! Minuterna senare slår Victor en fin hörna som Johan nickar ner i marken och vidare mot mål men FIK rensar undan. 
Jesper Karlsson första seriemål fick vi vänta 15 minuter in i nionde omgången på! 2-0 efter ett försvarsspel i FIK som inte var hundra. Ass av Johan B 

Gästerna vaskar fram en hyfsad möjlighet i första halvlek men Alattars skott går i burgaveln. 
Vi har flera möjligheter till utökad ledning med det dröjer till minut 34 innan trean kommer. Återigen är det Johan B som är sist på bollen när han, assisterad av Jesper, placerar bollen vackert i målvaktens nedre vänstra hörn. I samband med målet skadas Marcus Albinsson i bortalagets mål och ersätts av Anders Wass. 3-0 i paus. 

Andra halvlek är knappt 10 minuter gammal när Jesper dubblar sin målskörd för året när han från distans sätter bollen i nät, visserligen hårt men spelade solen gästernas målvakt ett spratt? 
Gästerna sticker emellan med en bra chans till reducering man Alattars avslut utanför. 
5-0 kommer efter dryga kvarten. Efter lite ”klabb och babb” hamnar bollen hos Samuel Lund som även han fördubblar sin målskörd i A-laget denna säsong. Ass till Johan B, matchens lirare, som springer enorma sträckor match efter match. 
Vi passar på att vädra hela bänken idag och nämnas kan unge Filip Fransson, 15 år, som oblygt gör sin A-lagsdebut. Jag har för mig (rätta mig om jag har fel) att Emil Niklasson debuterade 2011, också 15 år och vi ser vart han har tagit sig, fotbollsmässigt. Bara att ligga i Filip! 
Nu, ett välbehövligt uppehåll några veckor innan vi drar igång igen. Nästa match är Bäckefors på hemmaplan samma vecka som cupen. 

Laget :

Henrik Albinsson 
Victor Andersson 
Mathias Olofsson 
Mathias Bäckström 
Linus Karlsson (67) 
Robin Snapp 
Jonas Andersson 
Oliver Bergström (67) 
Jesper Karlsson (75) 
Johan Bäckström 
Samuel Lund (64) 
På bänken började; 
Anton Niklasson (64) 
Filip Fransson (75) 
Niklas Englund (67) 
Jacob Erving Olsson (67) 

Varningar :
Färgelanda IF 
Johan Bäckström 
Victor Andersson 

Fengersfors IK 
Johan Andersson 

Domare 
HD : Ali Haidar Jassim     Åmål 
AD 1 : Mohammad Ali      Åmål 
AD 2 : Osama Al Karawi  Åmål 

Publik: 80 
/Sören
 
Våra sponsorer