Färgelanda IF lag 2- Fengersfors IK lag 2
2019-05-21 12:27

Lika varmt och soligt som vädret var, lika hård och studsig var Högalids B-plan i söndags när div 7 drog igång.

Vi spelade 9-manna då Fengersfors anmält ett sådant lag. Min första reaktion på detta spektakel efter matchen var hmm.
Större ytor och mer tid för spelarna blev det men då planen ej sett vatten på några decennier så var det ändå besvärligt med bolltouch och passningsspel in emellan.

Zia

Bollinnehav och flest avslut har vi matchen igenom. Sen träffar inte de majoriteten av våra avslutmålet vilket jag får ta med mig till kommande träningar.
Passningsspelet är helt okej om än något långsamt och bolltoucharna något för många på våra spelare. Men det var en premiär och några veckor sedan vi senast hade match för många av spelarna.

1-0 kommer via Abbe som med vänstern hittar målvaktens vänstra kryss. Underbart avslut. Assist från Fille.
1-1 dröjer inte många sekunder. Fengersfors klipper till på avspark. Alltså direkt efter vårt mål. På stillaliggande boll. Surt.

Vi knyter nävarna i pausen och går över på en 2-4-2 uppställning där jag hoppas att vi ska komma runt mer på kanterna och att inspelen mot straffområdet ska bli fler.

Riktigt så blir det inte.

Vi hamnar något fel i positionerna och sen står det 1-3 när vi inte hänger med i markeringarna eller är vakna i vårt eget straffområde.

Vi ger dock inte upp utan centralt drivs vi på av framförallt Hagstedt, Åberg och Abdalla.

Nils har en dubbelchans där han först nickar på målvakten, returen tillbaka och Nils nickar i stolpen.
Åberg avlossar kanonen men målvakten slänger sig och gör en fantastisk räddning.

Abbe kommer i duell med målvakten och en försvarare, faller och domaren pekar på straffpunkten.
2-3 via Abdallas säkra högerfot.

Nu känner vi vittringen av poäng och det gör att det öppnar sig bakåt för fler baklängesmål men Mackan gör några svettiga räddningar och en del avslut klantas bort av Fengersfors.

Tackar tackar tycker FIF som kommer i flera bra anfall. Bäst och snyggast gör vi det när Abdalla driver upp bollen och spelar ut den till höger där Kabbaj tar emot och levererar ett fantastiskt inlägg med högerfoten.

Inne i boxen finns Nils som elegant skallar in kvitteringen. Härligt 😊

Sen missar domaren en solklar hands när Nils försöker sig på att bli matchhjälte men den handsen som försvararen har över sitt eget huvud är det bara domaren som blundar för.

Bäst på plan är Abdalla Jama som styr och ställer. Löper kopiöst över stora ytor och vinner de flesta närkamperna. Fortsätt så 😊

// Bobo

Säsongsavslutning div 7 Dalsland.
2018-10-01 07:35
Fyra återbud på startspelare var inte direkt det jag ville få inför matchen borta mot Ed. Så det fick kastas om i positionerna och laget blev följande:

Bobo Johansson

Första kvarten är rent ut sagt bedrövlig. 1-0 efter 7-0 minuter. Bollen styrs in i en båge över en för dagen riktigt bra Häggman.
2-0 kommer via en straff där bollen tagit på en av våra försvarares armar. Minut tolv och Häggman sträcker ut men straffen går via stolpen in i mål.
3-0 minut 14. Ridå.

Vi rycker upp oss men skapar egentligen ingenting i den första halvleken. Dock fredar vi oss bättre försvarsmässigt och slår inte bort lika många passningar på den ojämna planen.

Vi går över på 4-3-3 i den andra halvleken. Förlorar också den med 3-0 även om vi lyfter oss något.
Nära att göra mål är Abdul med ett skott över och Hagstedt som är absolut närmast med en nick efter fint inlägg från Kabbaj.

En tung söndag för ett ungt polkagrisrandigt Färgelanda.
Det finns andra minnen som jag hellre tänker tillbaka på efter mitt första år som tränare för U-laget.

På återseende.
// Bobo
U-lagets sista hemmamatch 2018
2018-09-25 07:27
Igår så fick vi i u-laget inta konstgräset på Högalid för att möta Kroppefjälls U-lag. En kylig kväll men det var vindstilla och perfekta förutsättningar för att spela boll.

Filip Fransson

3-5-2 testade vi i den första halvleken vilket gav varierande resultat. Vi startade bra första tio. För att sedan falla tillbaka under en dryg kvart innan vi återigen tog över på allvar.
Vigge har under den första halvleken våra absolut bästa målchanser. Kanske har Gurra rätt i att han inte kan göra mål. Eller? Jag räknar till fyra riktigt bra chanser.

Bortalaget har en ensam forward som stundtals underhåller vårt försvar med sin kvickhet och sin små finter. Men han vill åt vänster vilket vi borde läsa. Borde läsa.

Efter en knapp halvtimme spelat så får vi ännu en hörna. Denna gång från vänster. Lund slår in den perfekt till Vigge som kan nicka in bollen. Därifrån sätter även han bollen

Vi fortsätter att trycka på. Mestadels är passningsspelet bra. Det vi kan förbättra är att vi ska sätta den avgörande passen så att vi kan skapa fler chanser på sista tredjedelen av planen. Där vi ibland tappar bollen kan Kroppefjäll ställa om. Det vill vi helst undvika.

Bakåt gör Hagstedt och Åberg sitt bästa tillsammans med Häggman för att ta bort motståndarnas anfall. De är inte ofarliga men deras bästa avslut går utanför Marcus målbur.

Vi går över till 4-4-2 i den andra halvleken. HC spelar högerytter och han oroar bortalagets backlinje vid flertalet tillfälle direkt i inledningen av halvleken. Tyvärr har vi inte tillräckligt med spelare i boxen för att hota på riktigt när inspelen kommer. Men HC gör det bra framåt. Bakom honom har Lyckhage kommit in och även han står upp fint och gör många viktiga brytningar. Hans passningsspel är även det riktigt bra.

Vi faller dock tillbaka något när det gäller att skapa chanser och att vinna tillbaka bollen tidigt. Kroppefjäll har många spelare centralt vilket gör det tuffare men Lund och Linus på innermittfältet men de löser det bra ändå.

Med cirka tjugo minuter kvar kommer kvitteringen. Från ingenstans så kommer chansen som de tar tillvara på. Vi blir stressade tjugo meter in på offensiv planhalva där bollen skickas iväg på en medspelare så att en snabb omställning sker. Där kommer vi efter och i ett friläge där vi nästan är ikapp kan bollen ändå läggas in. Surt.

Vi deppar inte ihop utan trycker på men får se upp bakåt. Filip som tagit många steg framåt det här året spelar nu vänsterytter. Han får en perfekt passning i djupet av Lund. Filip kommer fri och här gör han det enda rätta. Han skickar in 2-1 målet. Säkert. Behärskat. Rättvist.

Vi vinner med uddamålet men det är segrarna som räknas. Det värmer skönt när det bara är någon enstaka plusgrad ute.

Matchens lirare är Hagstedt som trots näsblod är den som sticker ut lite extra. Även om det var många duktiga i vårt lag igår.

En match återstår i sjuan. Eds tredjelaget på bortaplan. Förhoppningsvis kommer vi att få se några goa grabbar, gubbar i det röd/vita laget på söndag

// Bobo
Tösse IF U-lag - Färgelanda IF U-lag
2018-09-18 08:06
I lördags åkte ett väldigt ungt lag upp genom Dalsland för att redan kl 12.00 sparka igång matchen borta mot Tösse.

Truppen var den här:

Johan Häggman Victor Carlsson Victor Andersson Abdul Nshiwati

Abdalla Jama Samuel Lund Kevin Abrahamsson Elias Kabbaj

Zia Alizada Robin Snapp

Avbytare:
Abdellhai Jama

Vi pratar inför matchen att försöka rulla bollen efter backen då vi inte har det mest fysiska laget för dagen. Vilket vi verkligen gör genom hela matchen.
Även i trängda lägen med motståndare kring oss försöker vi att spela oss fram.
Framåt så hotar våra forwards både i djupet och med att få bollen felvända men snabbt vända upp och hota hemmalagets backlinje. Kabbaj och Abdul kombinerar sig fram fint på vänsterkanten där vi skapar mest under den första halvleken.

Bakåt är det tryggt så länge Vigge kan stå på benen. Det släpper under skorna på honom vid några gånger men då finns allt som oftast Nils där och kan säkra upp eller så kommer Marcus ut och avvärjer.

Zia gör 0-1 med ett fint skott utifrån. Assisterad av Abdul (tror jag). Detta efter sju minuter.
Vi fortsätter att göra spelet. Kevin och Lund funkar fint ihop på innermittfältet så länge som Kevin kan spela innan halsen sätter stopp strax innan halvtidsvilan.

0-2 Kabbaj spelar in till Snapp som snabbt vänder bort två spelare innan han kan knorra in bollen vid den bortre stolpen. Dryga halvtimmen spelat.

Glada miner i halvtid och det fina spelet fortsätter i nästa halvlek. Flera chanser skapas och avsluten är inte dåliga. Men Tösses målvakt har spelat upp sig och han gör många fina räddningar speciellt på avslut från Snapp, Zia och Lund.

Abdallas lillebror Abdellhai kommer in och överglänser sin bror. Brasset och fin teknik så startar han ute till höger och han sätter sina motståndare i gungning direkt. Bra debut i u-läget för ännu en 14-åring.

Gör man inte mål på sina chanser brukar man straffas bakåt är ett uttryck som Roos brukar använda för a-laget. Sant. Så även idag.

73 minuter spelade och ett skott utifrån går in.
Men Fem minuter senare vill Zia stänga matchen genom ett fint förarbete på högerkanten där han tar sig ner till kortlinjen innan han spelar in bollen till Kabbaj som kan avgöra matchen framför det öppna målet.

Äntligen vinner u-laget och det genom en rättvis 1-3 seger. Alla står upp bra och bäst för dagen tycker Abdalla att Zia är.

Två matcher återstår och nästa drabbning sker på Högalids konstgräs måndagen den 24/9 kl 19.00 då Kroppefjäll kommer på besök.

// Bobo
Traditionens makt är stor
2018-09-11 11:18

Åsebro IF- Färgelanda IF 5-1 (3-0)

Sedan jag kom med i FIF 2012 har vi inte lyckats ta tre poäng på Rudevi, inte heller idag. Ett fysiskt starkare ÅIF hade vi, egentligen ingen chans mot. Vi tvingades ställa upp lite reservbetonat då flera spelare inte kunde delta på grund av förkylningar och annat, men, i stället, fick Filip Fransson och Hannes Karlsson speltid vilket är bra för framtiden.

Matchen var inte ens en minut gammal när Fredrik Grenander helt ren med Henke behärskat kan sätta ledningsmålet.

Mycket bollinnehav för ÅIF första kvarten men inga direkta målchanser. 2-0 kommer efter 18 minuter. Efter fint spel på vänsterkanten kan Jonatan Ugrell sätta tvåan i tom bur.

Med 5 minuter kvar av halvleken gör Grenande sitt andra mål och fastställer halvtidsresultatet. Vi lyckas inte skapa någon kvalificerad målchans första 45.

Andra halvlek är lik första, mycket ÅIF. Redan första kvarten får, vår bäste för dagen, Henke verkligen briljera med några riktigt kvalificerad räddningar. Efter 13 minuter lyckas han dock inte avvärja när Ugrell blir tvåmålsskytt med en nick från nära håll, 4-0.

Humöret sviker och vi drar på oss en del onödiga varningar.

Sista halvtimmen gör vi en hel del byten men vi är inte i närheten av hemmalaget idag som ökar på till 5-0 med en minut kvar. Målskytt, Alassane Ouarma. Sista ordet skulle dock FIF få när Wattman, fint framspelad av Olli kan tröstmåla.

Nu väntar Mellerud borta nästa söndag

Laget

Henrik Albinsson

Linus Karlsson

Victor Andersson                                     (23) (30)(77)

Mathias Bäckström                                  (60)

Jacob Löf

Anton Niklasson                                      (71)

Oliver Bergström

Samuel Lund

Johan Bäckström                                     (76)

Zia Alizada                                             (66)(77)

Filip Wattman

På bänken började

Hannes Karlsson                 (66)

Filip Fransson                      (71)

Johan Häggman                  (23) (30)(60)

2018-08-24 08:41

Igår torsdagen den 23 augusti åkte FIF till Frändefors för att möta serieledarna i div sju.

Två sena återbud gjorde att jag fick vaska om startelvan.

Jacob Erwing Olsson Simon Hagstedt Alexander Åberg Anton Lyckhage

Sebastian Gustavsson Victor Carlsson Filip Fransson

Oscar Andersson Abdalla Jama

Avbytare:
Joachim Johansson
Elias Kabbaj

Abdallas knä håller i ungefär tio minuter sen så kan han inte göra sig själv rättvisa. Surt. Men Kabbaj kommer in och gör en godkänd insats efter att ha varit iväg till Marocko över hela sommaren.

Det är hemmalaget som inleder klart bäst och äger de första tio minuterna. Sedan arbetar vi oss in i matchen och våra innermittfältare som inte varit när bollen inledningsvis tar över och vinner många andrabollar och dueller som gör att vi kan ställa om till anfall.

Backlinjen jobbar ihop och försöker hitta bra alternativ i uppspelen.

Oscar suger in allt framåt och vänder bort motståndarna gång på gång. Han gör en riktigt bra insats. Bara målet som saknas ikväll.

Dock är det hemmalaget som tar ledningen via en snabb omställning. Men det är vi själva som tappar bollen på mittplan när det är vi som ska gå framåt i en farlig kontring. I stället vänder spelet och vi kommer fel i markeringsspelet. Savemo spelar in till forwarden Arvid som är först inne i straffområdet och Vigge får vittja nätet precis som hans far lärt honom men då gällande fisket. Målet efter 14 minuter.

Vi repar mod och spelar en riktigt fin fotboll sista 20-25 i den första halvleken. Framförallt kommer vi fram på högerkanten där Hannes och Erwing hjälps åt. Båda två göra en riktigt bra match rakt i genom. De vårdar bollen och försöker komma fram både genom egna genombrott men oftast genom ett bra passningsspel.

Kvitteringen kommer efter knappa halvtimmen. En inövad frisparksvariant, Hannes lyfter in bollen mot klungan där Doktorn omarkerad kan skalla in bollen från tio meter. Otagbart i målvaktens vänstra hörn.

Vi fortsätter att hota framåt men det är oavgjort i halvlek. Precis som i måndags så är det en bra känsla i laget. Alla vill gå ut och ge hemmalaget en förlust och alla är införstådda med att det krävs ett hårt jobb för att nå dit.

Tyvärr gör hemmalaget 2-1 alldeles för tidigt. Redan i minut 53 skallas en hörna in. Armar i ryggen men en ensam domare har svårt att se allt.
Spelet är tyvärr inte riktigt lika bra i den andra halvleken men det är heller inte dåligt. Kampen och kämpaglöden finns kvar. Oscar och HC har bra chanser framåt. Men vi kommer bara nära.

Medan vi går framåt så kontrar hemmalaget. Det gör att laget blir allt längre och löpningarna jobbigare.
Plus ett rejält mörker som kom då molnen hopade sig över Frendevi när den andra halvleken spelades igång.

Det blir 3-1 efter ett offsidemål i slutsekunderna. Alltid surt att förlora men det här sved än mer. Vi behöver bli lite tyngre och vassare kring de båda straffområdena. Försvaret är bra men vi behöver kunna få bort bollen tidigare ibland. Framåt behöver avsluten bli fler. Då kommer vi också att måla oftare.

Annars en bra match. Det tyckte även pappa Karlsson och Fransson efter matchen. Kul med support.

Vigge utsågs av Nils till matchens lirare. Ett svårt val bland många duktiga.