BLI MEDLEM
Färgelanda IF - Håfreströms IF 3-1
2019-05-30 18:39

Tre goa poäng i dagens match trots att vi inte kommer upp i vår normala nivå.

Detta till trots så startar vi matchen riktigt bra och när Filip Wattman gör 1-0 på en”skottlobb” från 35m så känns det som att detta kommer bli en promenadseger, kanske tror killarna också detta då vi efter dom inledande 20 minuterna tappar fart och slår bort alldeles för lätta bollar. Vi kunde och borde ha gjort ett par mål till under den inledande perioden. Ett läge av många som man minns är när Johan B springer sig fri och rundar en utrusande målvakt, men blir nedgjord. Målchansutvisning trodde nog alla, men endast gult kort och frispark.
Resterande halvlek är ganska händelsefattig och alla har nog räknat med att 1-0 ska stå sig till halvtidsvilan. Gud så skönt det är när Mathias nickskarvar till brorsan som sprungit sig helt fri, här missar han mycket sällan den käre B. Inte heller några misstag utan stänker dit 2-0 i den 44”.

Andra halvlek har knappt hunnit starta innan Håfreström reducerar till 2-1 i 46”, jag hade inte hunnit sätta mig och såg inte vad som föranledde målet. Men en kanonstrut i krysset från 18 m.
Vi skapar det mesta som händer i matchen men Håfreström hotar ofta med sina 4-5 gubbar som stannar kvar på offensiv planhalva även när dom försvarar.
I den 60” blir Johan B fälld i straffområdet och Mathias ska bara gå fram och döda matchen, Håfreströms spelande tränare i mål ville annat och nöp straffen till vänster.

Efter detta är det mest ställningskrig och lite grinigt på plan.
I slutsekunderna efter en tilltrasslad situation vinkar linjemannen till sig uppmärksamheten och efter ett kort samtal med huvuddomaren så blåser dom straff till vår fördel. Mycket tjafs och hårda ord från motståndarna resulterar i många gula kort och även ett rött kort.
Denna gången får den äldre brodern Bäckström förtroendet och han gör inga misstag utan trycker dit 3-1.

AD2 : Zeyad Alferasi

Nu undrar ni givetvis hur det gick i Värmland?
IFK Heden åkte tyvärr på sin första förlust mot dom nya serieledarna Norrstrand IF med 1-2   Men Jacob Erwing Olsson startade återigen!

Snuvade på poäng på Håmule
2019-05-20 07:24

Ellenö IK-FIF 2-2 (2-1)

Vet inte när FIF tappade poäng mot grannen i söder senast med det är nog längesedan. Hemmalaget kämpar bra och gör det svårt för oss att hitta det vägvinnande spelet vi haft i de senaste två matcherna.,
När vi då redan efter 5 minuter bjuder värdarna på sitt första mål blev det extra tungt. Målskytt Sebastian Angmyr som ensam med Henke inte gör något misstag.
Vi tar nu över initiativet under en 20-minuters period. Många, resultatlösa hörnor, bl a en trippelhörna efter 8 minuter men de sitter inte riktigt där vi vill ha dem. Olli har en frispark utanför, Fransson hittar Wattman i bra läge centralt men skottet täcks till inkast.
Riktig kalldusch då när hemmalaget, på en ny bjudning, kan göra 2-0. Antonio de la Calle Carrasco utnyttjar misstaget och får bollen i nät från nära håll.
Sista kvarten helt till FIF. Wattman cykelsparkar utanför. Mare har en frispark från 30 meter men ingen når med skallen. Vigge får bra träff på frispark men Järnsveden i hemmaburen räddar till hörna. Även Doktorn får möjlighet efter lång utspark, målvakten räddar.
Gott då att få psykologisk reducering innan paus. Pigge Niklasson hitta Wattman som behärskat sätter 2-1 i friläge med målvakt
Vi startar andra halvlek optimistiskt. Lång frispark når Doktorn som skickar vidare till Wattman men resultatlös hörna blev frukten av detta försök.
Mare har en frispark över från ca 20 meter. Även Anton har ett bra läge i inledningen av andra men målvakten räddar.
12 minuter spelade av andra halvlek när Olli hittar Wattman centralt. Wattman vänder och sätter kvitteringen behärskat.
Ska det vända för oss nu?
Vi har ytterligare en bra period fram till kvarten kvar men lyckas inte avgöra. I stället tar Ellenö över lite initiativ en stund och skapar lite halvfarliga möjligheter men 2-2 står sig tiden ut. Med tanke på underläge 0-2 får vi väl ändå vara halvnöjda med poängen. Vi är ju, trots allt, obesegrade efter 4 omgångar.

AD2 Jörgen Åkerstedt Ånimskog

Vad händer då i div 7 södra Värmland? Jo, IFK Heden ångar på. Fjärde raka idag. 3-1 borta mot Borgviks IF. Erving startar ånyo men matchen är inte rapporterad så vi väntar med spänning på hans första mål i Värmland.
2019-05-18 /Sören H

Färgelanda IF-IFK Åmål IF 8-0 (3-0)
2019-05-13 07:45

Bäckström gör 7 av 8 !

Det är alltid med viss oro man möter föreningars lag 2. IFK Åmål kom dock med endast 2 gubbar från senaste bänken så det blev en, relativt, enkel resa idag.
Vi blixtstartar i första minuten när unge Fransson spelar fram Johan på högerkanten. Tyvärr ingen på rätt plats på inspelet. Det kunde blivit rekordsnabb ledning där.
Ganska chansfattigt nu under en dryg kvart. Nästa chans är gästernas efter knappt 20 minuter. Efter en snabb omställning avslutar Sebastian Plate men Henke räddar.

Med 25 minuter spelade startar Johan Bäckström sin show. En frispark från 25 meter i målvaktens vänstra hörn inleder ett äkta hat-trick på 11 minuter!

2-0 två minuter senare sedan gästernas målvakt inte lyckade hålla Wattmans avslut och returen spelas i mål.

Sjögren och Olli har var sitt skott utanför respektive styrs till hörna innan hat-tricket fullbordas. Lång utspark från Henke till Johan som springer ifrån sin uppvaktning och sätter trean.

Fyra minuter kvar av halvleken när Henke missbedömer ett långt inkast. Gott att då ha, nu, rutinerade Filip Fransson som räddar målet från påhälsning.
Johan har en bra chans att göra sitt fjärde men skjuter över i bra läge. Halvtid och säker ledning med in i garderoben, som de säger i Norge.

Andra halvlek helt till hemmalaget. Redan i inledningen hittar Sjögren Wattman men avslutet utanför. Wattman fälls tre minuter senare med straff som följd och nu kliver näste Bäckström fram. Han har slagit bättre straffar men 4-0 är ett faktum.

Det skulle dröja drygt 10 minuter innan nästa mål. Åter är det Matte Bäckström som nu når högst på en frispark från Olli B och nickar in 5-0 från nära håll.

Wattman har ytterligare bra målförsök efter spelad timma men målvakten räddar.

Vi gör nu en hel del byten. Riktigt skoj att åter se JA på Högalid. Han har inte deltagit i seriematch sedan hösten 2017. Välkommen tillbaka!
Direkt efter trippelbytet kommer sexan. Hörna från Jesper nickas i mål av Johan. Från bänken trodde vi att JA nätat i sin första bollkontakt men bollen var då redan över linjen.

Efter ca 68 minuter har Åmål sin enda kvalificerade chans i andra halvlek men Henke dubbelräddar och nollan intakt.
Med kvarten kvar inkasserar Henke ytterligare en poäng då en ny lång utspark når Johan som sätter 7-0.

Har man gjort fem mål ska man bytas ut, vilket också verkställs!
Abbe har bytts in och har, med 10 minuter kvar, en bra chans att göra sitt första seriemål i den röda tröjan, men då räddar Åmåls målvakt!

Bra jobb av samme Abbe två minuter senare när han vinner boll, spelar till Wattman som dock avslutar utanför. Alldeles i matchslutet får vi ytterligare en straff, tror det var en hands.
Med Matte Bäckström utbytt är den ingen som blir speciellt överraskad när Wattman lägger beslag på bollen och från elva meter fastställer slutresultatet till 8-0.

Vi ska, kanske inte dra för höga växlar efter dagens match, då motståndet inte var av högsta karat, men bra, att få göra många mål, men det är bara att lägga bakom sig nu när Ellenö väntar på oss på Håmule nästa lördag. Vi vet att det är årets match för dem och de kommer att kämpa som små blå! Emran ska inte få göra mål på oss !!
Vi har en fantastiskt bra 16-mannatrupp idag där vi kan göra 5 byten och hålla uppe samma nivå på spelkvaliteten. Därtill Olofsson på träningsläger i Italien och Anton vilar sina ljumskar. Mycket att grubbla på under veckan för laguttagare! Missa inte veckans träning. Om det blir svårt att ta ut 16 man nästa lördag var det nog enklare för förra veckans lirare Wattman att utse dagen man i laget. 5- målsskytten Johan Bäckström skulle vara en tillgång för lag i högre divisioner men vi är så glada att han blivit FIF trogen.

Apichai Punnak

Två varninger efter tre matcher. Bra ! Topplag har få kort.

Domare Daniel Johansson Bäckefors
AD1 Erik Ahnström Åmål
AD2 Osama Al Karawi ” ”

Publik: 65
Även IFK Heden vinner i helgen. 3-2 borta mot Nolgårds IK inför 10 åskådare! Erwing åter med från start.

Sören H

Bäckefors IF-FIF 1-4 (1-2)
2019-05-06 07:36

Säker seger i Bäckefors

Bäckefors IF! I fjol lyckades vi kamma noll mot våra grannar i norr! I år har det börjat avsevärt bättre med seger i DM och nu i första bortamatchen för året. Känns som vi satte personligt rekord i antal hörnor och i matchminut 10 skulle det resultera. Johan B tar, idag, hörnor från alla tänkbara håll och hittar Filip Wattman, som föredrar ett snyggt mål före två ”skitmål”. 0-1 och en bra start på matchen.
Hjärtat i halsgropen när hemmalagets Tobias Pettersson svarar med skott i ribban minuten efter.
Vi radar nu upp chanser;
• Olli distansskott som Linus Edman (barnbarn till Göran i Bräken) räddar till hörna
• Johan B knappt utanför framspelad av Wattman
• Kontring där Johan B tackar för senast. Wattman dock högt över.
• Olofsson skott utanför
• Olli, crosspassning till Sjögren, vars skott dock räddas av målvakten.
10 minuter kvar av halvleken tillåter vi Daniel Söderqvist att avsluta men Henke avvärjer.
Wattman replikerar med skott i ribba/stolpe och returen utanför av Anton
Gott då när 0-2 kommer psykologiskt före paus. Efter snabb spelvändning hittar premiärmatchens bäste spelare, Anton Niklasson in till rutinerade Johan Bäckström som säkert sätter tvåan. Hade varit behagligt att få med detta in i paus men ett mindre lyckat hemspel friställer Johan Jensen i hemmalaget, som reducerar, och skapar lite nerv inför andra halvlek.
Vi startar bättre än våra värdar även i andra halvlek. Skapar ytterligare hörnor som dock blir resultatlösa. Tror inte jag upplevt så många hörnor någon gång under min tid i FIF.
9 minuter in i halvleken hänger Emil Källén inte med Sjögren i svängarna utan orsakar en straff som Mathias Bäckström, säkert, sätter i nät.
Vi fortsätter att skapa chanser; Johan B hittar brorsan som spelar vidare mot Wattman men nicken utanför.
Anton Niklasson är nära att näta men avslutet via försvarare i ribban.
Knappa halvtimmen spelad av andra halvlek när Wattman efter fin genomlöpning av Johan B kan sätta 1-4 och avgör matchen.
Sista, heta chansen skapar våra nyförvärv från Östersund; Fille på högerkanten spelar in till Abbe som på volley skjuter utanför.
Anton Niklasson korar tvåmålsskytten, Filip Wattman, till FIF’s bäste spelare idag.

Varning Färgelanda IF Victor Andersson
En varning på två matcher, fin trend som vi bör försöka hålla. Lag med få kort vinner serien!!

Domare Arvid Larsson Uddevalla
AD1 Roland Strand Åmål
AD2 Basil Al Karawi ”

IFK Heden fortsätter att vinna. Idag 5-0 mot FBK Karlstad 4. Erving från start idag också men inga mål frän hans fossingar i dag heller!

2019-05-04 /Sören H

Karlssons vänster blev matchavgörande !!
2018-10-09 11:57
Fengersfors IK - Färgelanda IF 1-6 (0-2)

Redan nedflyttningsklare Fengersfors IK var årets sista motståndare i seriespelet. FIK fick en fin start med nye tränaren Thomas Sääv och hade känn på näst sista platsen men inför dagens match var de avsågade. Beslut från våra ledare idag att samtliga utespelare skulle få 60 minuters speltid infriades nästan. Rutinerade korvätaren, Jonas Andersson åkte på en stämpling redan efter en kvart och fick se resten av matchen i horisontellt läge.
Fengersfors överraskade oss matchen igenom med flera bra omställningar och skapade flera bra chanser att näta men nästan förgäves.
Samuel Lund var på jakt efter de senaste 6 årens skytteliga vinnare, Johan Bäckström, men oldtimern kopplade grepp redan efter 5 minuter när han, fint framspelad av Linus Karlsson på vänsterkanten kan göra 0-1 helt ren med målvakten.

FIK har en dubbelchans direkt efter målet men Henke, som gjort en fantastiskt bra höst, avvärjer båda gångerna.
Samuel Lund har inte sin bästa dag när det gäller avslut ! Efter en kvart spelad, en tåfjutt i stolpen, framspelad av Zia och sent ska den stora publiken glömma hur samme Lund, mirakulöst, lyckas missa både mål och kortlinje efter fint förarbete av årets gigant, Mathias Olofsson. Bollen till inkast!

Anton har en bra möjlighet men hemmakeepern räddar. Det gör han dock inte efter 27 minuter när Johan, definitivt, avgör skytteligan. 0-2 från nära håll efter fint anfall. Assisterad av Anton Niklasson, som vi hoppas konserverar höstformen och kommer lika stark till våren.
Sista tio noterar jag två bra chanser, båda för hemmalaget. Skott i stolpen och i sista minuten lyckas de på något sätt undvika att göra mål.
Paus och 0-2.

Långt till omklädningsrummet så vi stannar ute i den fina höstsolen på en, för årstiden mycket bra gräsmatta.
9 minuter in i andra halvlek avgör vi definitivt, Anton får äran att fint framspelad av Lund.
Vi skapar ganska mycket i andra halvlek när hemmalaget inte riktigt prioriterar hemjobb.
Wattman nickar över innan han i 15:e minuten ökar på till 0-4 när Jacob Löf, osjälviskt serverar på silverbricka.
Lite trögt då att vi låter FIK reducera strax senare när Mattias Andersson knappt 20 minuter in i halvleken kan lyfta in reducering till 1-4.
Snabb replik – när Wattman återgäldar och spelar fram Löf, som får göra sitt första A-lagsmål, 1-5.

Replik från hemmalaget men Joel Gonzalez skott går utanför. Ytterligare bra hemmachans med dryga kvarten kvar men Mattias Anderssons volley går också utanför.
Lite till mans trodde vi nog att årets skyttekung, Johan Bäckström, skulle fullborda ett hat trick när han, i bra läge, lobbar utanför efter fin framspelning av broder Mathias.
Nio minuter kvar när tennissiffrorna 1-6 fastställs, Filip Wattman avslutar årets målskörd när han nickar in Linus Karlsson inlägg från kanten, återigen från hans känsliga vänsterdojja!!
Frispark från dryga 25 meter, Matte B direktskott som målvakten räddar ut i plan där Simon Hagstedt låter högern tala men räddning till hörna.
Matchen avslutas med räddning i friläge av Henke, seriens bäste målvakt.