Övriga Cuper
Vinterkicken
2018-02-08 10:19, Övriga Cuper
Välkomna till"Vinterkicken 2018".
Fotbolls turneringen spelas Söndagen den 25 februari i Färgelanda Sporthall.
Missa inte vår fotbollstävling som i år 2018 arrangeras för 32:a gånger! Inbjudna mellanstadieklasser, 4, 5, 6 från Färgelanda kommuns skolor samt Hedekas skola.
Årsmöte 2018
2018-02-01 08:20
        Årsmöte Färgelanda IF - 2018
Den 1 Mars kl. 19.00 på Gästis Färgelanda

Vi bjuder på fika

Alla medlemmar välkomna

Färgelanda IF

2017-11-23 19:35
Futsalsäsongen är i full gång. Kom gärna och titta på våra hemmamatcher!

Sista DM matchen i år
2017-04-03 10:38

Färgelanda IF- Brålanda IF 1-1 (0-1)

Årets sista match i DM spelade vi hemma mot Brålanda i Brålanda ! Gött rörigt, men smidigt eftersom de nu disponerar konstgräs. Vi kom till spel med endast 13 man, skador, dop, högskoleprov, förkylningar och säkert något mer var orsaken.

Även BIF saknade spelare så det var nog jämnt skägg där !

BIF startar bäst i medvinden och skapar en riktigt bra möjlighet i 13:e minuten. Henke räddar till hörna och i efterspelet till hörnan får de till skott i ribban. Samuel Lund driver på egen hand bollen fram centralt och provar avslut från ca 25 m men målvakten avvärjer. Med ca 10 min kvar försöker Samuel spela fram Jesper i djupled men målvakten hinner före. Med 6 minuter kvar av första halvlek tar Stefan Flood vare på en felpassning i vårt försvar och sätter  bollen lågt i Henkes nedre, högra hörn. Jag tror han är på den men det räcker tyvärr inte. Paus och underläge med ett mål.

I det riktigt fina vädret stannar vi ute i paus.

Andra halvlek, solen och vinden i ryggen, bara positiva vibbar !! Trots detta, relativt händelsefattigt vad gäller chanser. I elfte minuten, en riktigt vacker kombination. Samuel spelar ut till Jesper på vänsterkanten som spelar in till JA men målvakten räddar hans avslut. Kvitteringen kommer i stället ett par minuter senare. Efter en vänsterhörna får Brålanda inte riktigt bort bollen och energiske Alex K får en bra träff och kvitteringen är ett faktum.

Vi hoppar fram till 34:e minuten när Olli på frispark från säkert 26,5 meter får till en riktig rökare, tyvärr alldeles utanför målvakten vänstra kryss. I slutminuterna skapar vi ytterligare en bra chans efter hörna men nicken från JA går via målvakt och ribba till ny, betydelselös hörna.

1-1 får väl betecknas som ett rättvist resultat. Varken Brålanda eller  FIF kan se fram emot allsvenskt motstånd i cupen den här gången. IFK Åmål drog det längst stråt och vann gruppen.

Tobias R Andersson

Alex Karlsson  (60)

Samuel Lund    (80)

Jacob Andersson

Anton Niklasson  (60)

Linus Gustafsson  (80)

Domare         Robert Jendmyr                  Uddevalla

AD1              Mikael Lamberth                Ljungskile

AD2              Nils Thuresson                    Uddevalla

Sören

Målrik första halvtimme avgör på Sparvallen
2017-03-22 12:04

Svarteborgs FK – Färgelanda IF 4-6 (1-4)

Målrik första halvtimme avgör på Sparvallen

Sekundvisaren hade inte hunnit ett varv innan Alex K gjorde sitt första mål för FIF, närmare bestämt 43 sekunder när han berömda höger (!) talar. Framspelningen av Matte B.

0-2 kommer i 19:e minuten, den här gången är det Olli, som med ett mäktigt skott träffar rätt. Fin skottfint föregår målet.

Alex K ökar på till 0-3 bara ett par minuter senare.

När sedan Jesper Karlsson sätter fyran innan halvtimmen är spelad är det väl klart !?

Men icke ! SFK reducerar strax innan paus när Mattias Kesenci, i friläge, reducerar till 1-4.

Tyvärr får vi en jobspost i första halvlek när Hanen tvingas utgå på grund av knäskada.

Fantastiskt att det finns matchläkare på Sparvallen, men vi saknar Annika i dessa lägen.

Vi gör lite byten i halvlek, alla ska ha minst 45 minuter. Hampus Blom som nu spelat färdigt hockeyn för säsongen orkar med mer än 30 sekunder i taget och ligger bakom dubbla reducering av hemmalaget. Först 2-4 på ett distinkt skott och därefter 3-4 på straff.

3 mål  sista 10. 3-5 av Olofsson efter hörna och 3-6 av Jesper som via hemmaspelare ser bollen gå i mål.

Hamam Kousa reducerar med ett par minuter kvar när han fastställer 4-6.

Nu har vi matchledigt över helgen och nästa möjlighet att se oss blir den 1 april när vi spelar sista matchen i DM mot Brålanda IF

Tro Kara

Linus Karlsson