Färgelanda IF u-lag - Frändefors IF u-lag
2018-05-15 07:49
Färgelanda IF u-lag - Frändefors IF u-lag (0-6) 

Vilken majkväll det var igår på Högalid. Soligt väder. Fågelkvitter och en spelsugen Jocke. Många åskådare och spelare från a-laget som kom för att stötta laget. 

Vi ställde upp med följande manskap: 

Marcus Henriksson 
Alexander Åberg Simon Hagstedt Christoffer Jönsson Johan Häggman 

John Berlin Jacob Löf Marcel Nakad Rutgersson Johannes 

Samuel Lund Oscar Andersson 

Jonathan Hidalgo Casablanca 
Anton Lyckhage 
Olofsson Jesper 
Filip Fransson 
Jocke 

Trots att det står 0-2 i halvtid så är vi inte i underläge i antal chanser som vi skapar. Lund har två riktigt bra lägen. Oscar och Jesper är starka i straffområdet men bollen vill inte in. Löf skjuter från distans men vi är något sena på returen. 

Det mesta går emot oss genom hela matchen. 
Ett exempel på det är när Åberg tvingas utgå. Varför? Jo en lätt nicktouch av en motståndare ändrar bollbanan så att den träffar Åberg mitt mellan ögonen. Glasögonen knäcks på mitten. Tack för det och duschen nästa. 

Långa bollar på sina forwards är bortalagets melodi. Det rensas hej vilt och så långt som möjligt. Dock inte då målen kommer utan då sker det med finess. 0-1 via en elegant lopp. Det andra målet, där ligger vi inte tillräckligt nära motståndarna så förspelet och avslutet ser enkelt och snyggt ut. 

Vi knyter nävarna i pausen och lovar att visa att vi är bättre än så här. Tyvärr lyckas vi inte alls med det under den första halvtimmen i den andra halvleken utan skapar förvånansvärt lite. Frändefors kan trycka tillbaka oss och vi får inte till det passningsspel eller anfallsspel vi önskar. 

Sista kvarten har vi flest och bäst chanser. Där vi kanske bör göra tre, fyra mål. Men i en match där allt verkligen går emot oss så får vi också två tunga skador i slutet. Jesper O skadar foten. Ev ett uttänjt ledband. HC får en ful eftersläng när han tagit sig förbi motståndaren och trampar sedan snett så att knät vrids. Hoppas att killarna återhämtar sig snabbt. 

Det sista som händer är att Jocke får en straff. Tyvärr gör bortalagets målvakt en fantomräddning nere i sitt högra hörn. Aj aj aj. Allt emot oss. 
Förlusten är rättvis men några mål borde vi kunnat göra samt släppt in några färre om vi varit mer på tårna och närmare motståndarna. 

Nya tag i veckan. Åsebro hemma i femman på lördag. 
EIK borta i sjuan nästa måndag. 

Färgelandas bästa spelare för dagen var Marcel som krigade på matchen igenom. Bra driv och bra jobb. 

// Bobo
Äntligen seger !
2018-05-14 07:27
Ellenö IK- Färgelanda IF 1-2 (1-1) 
Äntligen seger ! 
I tredje omgången kom äntligen första trepoängaren i serien. Gott att det blev just denna match i kommunderbyt mot de gula i söder. 
Bra matchinledning av FIF där vi redan i tredje minuten skapar hörna genom Olli och Jesper. Hörnan rensas undan till inkast som tas snabbt till Olli som blir fälld i straffområdet. Matte Bäckström åter straffskytt och den här gången avsevärt säkrare än vid premiären i Bäckefors ! 0-1 och Matte upp i ledningen i interna skytteligan. 
Ellenö har direkt efter vårt ledningsmål ett gyllene tillfälle att kvittera när bollen fladdrar runt i straffområdet men, lyckligtvis, är det ingen som kommer till avslut. 
Trippelhörna för Ellenö efter en kvart utan resultat. Spelet vänder och vi har initiativet en period. Bästa möjligheten har Jesper men skottet utanför efter inkast. 
Halvlekens sista 20 minuter är det mycket gult. Henke gör två riktigt bra ingripande i matchminuterna 27-28. Knappt halvtimmen spelad när vi åker på en straff för hands och Christofer Jansson kan säkert sätta kvitteringen. 
Andrea halvlek blir avsevärt bättre från vår sida. 
Första kvarten skapar vi tre riktigt bra lägen men det vill sig inte. Inkast från Matte via Olofsson till Löf men skottet blockeras. Bill bryter högt upp, spelar vidare till Löf, 18 år men inlägget lite missriktat. 
Matchens lirare, Jesper Karlsson skjuter via målvakten till hörna efter en kvart. Kalabalik i straffområdet på hörnan men vi får inte till avslut. 
Derbyt hårdnar till och i 22:a minuten får hemmalagets Daniel Brattberg syna det röda kortet efter attack mot Robin Snapp. Brattberg har f ör vana (?) att bli utvisad mot FIF. Det blev han även på Harvens dag 2016 när vi senast mötte Ellenö i seriesammanhang. 
Vi tar mer och mer över initiativet och Jesper har ett kanonskott på volley efter 33 minuter. Hade den suttit hade det blivit årets mål på Håmule! 
Avgörandet skulle i stället komma med 10 minuter kvar. Kort hörna från Olli / Matte, bollen in i straffområdet där en gul spelare lyckas sätta bollen i eget när. Bara att tacka och ta emot. Vi avslutar matchen med två bra frisparkar där vi främst minns Johan Bäckströms möjlighet vid bortre stolpen men Johan får vänta ytterligare en vecka på sitt första seriemål 2018. 
Gott för Bobo att åka från Håmule med tre poäng. För egen del har jag nu varit med i 5 seriematcher mot Ellenö. 5 segrar och 17-3 i målskillnad. 

Hoppas trenden håller i sig ! 

Laget 
Henrik Albinsson 
Jonas Andersson 
Mathias Olofsson 
Victor Andersson 
Linus Karlsson 
Oliver Bergström 
Mathias Bäckström 
Marcel Nakad 
Jesper Karlsson 
Filip Wattman 
Robin Snapp 
På bänken började; 
Jacob Löf 
Johan Bäckström 
Samuel Lund 
Simon Hagstedt 
Marcus Henriksson 

Utvisning :
Ellenö IK :
Daniel Brattberg 
Varningar Ellenö IK Andreas Marklund 
Mohammed Abdulhalim 
Christofer Jansson 

Färgelanda IF:
Victor Andersson 
Marcel Nakad 
Oliver Bergström 
Linus Karlsson 
Mathias Olofsson 
Filip Wattman 

13 varningar på två matcher !! Dan Ljung sa alltid "gula kort är OK om båren kommer in" men vid våra varningar är det långt till båren !! 
Skärpning killar ! 

Domare :
HD: Christian Ragnevi Dals Rostock 
AD 1: Jörgen Åkerstedt Ånimskog 
AD 2 :Billal Avdijaj Mellerud 

/Sören
I Måndags var det premiär i div 7 Dalsland för Färgelanda IF:s U-lag.
2018-05-09 13:44
En stark laginsats säkrade tre poäng. 

I Måndags var det premiär i div 7 Dalsland för Färgelanda IFs U-lag. 
Vi ställde upp med följande lag: 

Victor Andersson
Alexander Åberg Simon Hagstedt Christoffer Jönsson Johan Häggman
Elias Kabbaj Marcel Nakad Sebastian Gustavsson Rutgersson Johannes
Oscar Andersson Samuel Lund

Avbytare:
John Berlin
Jonathan Hidalgo Casablanca
Anton Lyckhage
Abdalla Jama

Ett vackert försommarväder mötte oss och Bäckefors IF var vänliga nog att köra i sitt bortaställ trots sin hemmaplan. Taktisk miss av Tommy Bäckström att packa ner våra vita tröjor eller en taktisk triumf? (Miss av mig tyvärr/Tommy)

I alla fall så startar vi matchen med att vara det lag som vill föra matchen med att ha bollen mest. Men det slarvas en del i passningsspelet på en annars fin plan. 
Som tur är så är vår centrallinje väldigt stabil matchen i genom. Både mittbackar och innermittfältare kämpar förtjänstfullt och reder ut flera kniviga situationer. 
Hemmalagets kapten Jonas Andersson är den som allt som oftast får avvärja både Lund och Oscar från att skapa riktigt farliga lägen. 

1-0 kommer via en snabb omställning på vänsterkanten där vi kommer på efterkälken och ett inspel snett bakåt vilket leder till ett skott som motas bort men på returen kan bollen stötas in i mål. 
Ridå och sura miner? Inte alls. Det här laget vill annorlunda. Nävarna knyts och vi försöker gång på gång att komma genom Bäckefors försvarslinje. 
Lund lyckas efter ett fantastiskt förarbete av Marcel och Lund rullar retsamt enkelt in kvitteringen. 
Men något senare kommer hemmalagets tredje hörna och den lurige Jonas Andersson kan lura bort en för dagen annars utmärkt Marcel inne i straffområdet och nicka in 2-1. Otagbart i Viktors högra hörn. 

Viktor visar prov på ett moget och bra målvaktsspel trots att det är debut i elvamannamålet. Fina fötter och bra kommunikation med backlinjen. Den grabben kan man verkligen lita på. 
Hagstedt och Koffe lyfter upp sin backlinje högt och får med ytterbackarna. Det leder till stora ytor där hemmalaget lägger en del bollar men vårt mittförsvar tar hand om djupledsbollarna förtjänstfullt. Koffe får en armbåge i tinningen och tvingas bryta matchen med knappa fem minuter kvar av den första halvleken. 
Han repar sig och mår senare helt okej men vilas i den andra halvleken. 
Åberg tar över hans position och gör det med bravur. En mycket stabil insats även som mittback och tillsammans med Hagstedt står de upp bra i den andra halvleken. 

Ytorna blir större i den andra halvleken. Hemmalaget tröttnar. Vi har flera bra chanser att kvittera men tar alltför sällan skott utifrån. Att skjuta med fel fot kan ibland vara rätt. 
Sebastian och Marcel på innermittfältet har mer boll efter halvtid och nu styr de spelet med fler öppnande passningar utåt kanterna. 
Det sker dock två tråkigheter i den andra halvleken. Först åker Abdalla ut. 
Men laget fortsätter att ösa på framåt. Visar vilja och ett jävlar anamma som leder till kvitteringen. Lund får en passning i djupet och han har friläge men målvakten räddar. Lund fångar upp bollen igen och serverar bollen till Oscar som styr upp bollen i det vänstra krysset. Tjusigt. 

Sen kommer nästa dråpslag. Kabbaj får syna det röda kortet. 

Men vad sker då? Jo men visst vi gör ytterligare ett mål. Lund, som för dagen gör väldigt mycket rätt hämtar bollen nere på egen planhalva. Sedan transporterar han den på vänsterkanten i cirka 60 meter. Därefter spelar han in bollen till Oscar som tagit en jättelöpning centralt. Avslutet är tillräckligt bra för att komma över mållinjen. Vilken krigarinsats. 
Efter 2-3 målet backar vi hem med nio man och motar de inspel och frisparkar som lyfts in mot straffområdet. 
En seger som satt rätt långt inne. Men ack så skön. Nästa måndag vinner vi gärna med elva spelare på planen. 

Tack även till Gustaf Carlsson som var med vid sidan. 
Vill du bli kioskansvarig?
2018-05-07 21:46
Färgelanda IF söker nu dig som vill lägga lite av din tid på ideellt arbete och bli kioskansvarig i föreningen. Du kommer ha det övergripande ansvaret för kiosken på Högalid och även inköp inför Färgelanda cup och Indoor cup.

Unde året kommer du bland annat ansvara för:
  • Vilket sortiment som ska finnas i kiosken.
  • Ta fram nya prislistor.
  • Inköp av varor till kiosken och cuperna.
  • Inventera varorna.
Skulle detta låta intressant, ring Hans-Jacob Svensson på telefon 076-837 12 47.
Rätt svar på vuxenfrågorna på tipspromenaden vid invigningen
2018-05-07 13:42

Färgelanda Arena                                                                                                                      

1. 152 varv rullar fotbollen   

2. 8.95 m. är världsrekordet i längdhopp.                                             

3. 12 stjärnor finns det i EU-flaggan.                                                   

4. Pund är Skottlands valuta.                                                                     

5. 18 st trianglar ser man.                                                                      

6. Tequila produceras på Taberna de Cuervo.                                         

7. 1960 var sista året som man kunde åka rälsbuss från Bengtsfors till
    Uddevalla.                                                                                        
    Delen Bengtsfors – Bäckefors lades ned då.

8. 1978 övergick EPA till namnet Tempo.                                            

9. Korduner är namnet på en kommunmedarbetare

10. ADELE är ett klädmärke.

11. International Automotive Components står IAC för i IAC Group AB.           

12. Svamp och alg består lavar som växer på träden och av. 
Premiär mot FIF-grannar från öst
2018-05-07 13:34
Färgelanda IF- Frändefors IF 1-1 (1-1)
 
Poängdelning i medioker hemmapremiär. 
Högalid, grönare än på flera år. Premiär mot FIF-grannar från öst. Gästerna startar bättre än oss och redan efter knappa 9 minuter kan de ta ledningen på skott från 40 meter när Henke varit långt ut i straffområdet och spelat ut bollen. Tyvärr till Mattias Karlsson hos gästerna som utnyttjar Henkes placering och sätter 0-1. 
Minuten senare är det ytterst nära 0-2 efter hörna men Olli kan rensa undan. 
Hemmalaget då? Jo, i minut 16 får Jesper ett bra läge men bortalagets keeper avvärjer. 
Det lyckas han dock inte med efter 28 minuter när Wattman kan sätta bollen i nät när han snappar upp retur på skott från Jesper. 
Tio minuter senare bryter Matte B högt upp i plan, avancerar men skottet utanför. Vi går till paus med 1-1. 
Andra halvlek är 6 minuter gammal när Snapp frispelar Jesper men åter räddar målvakten. 
Timmen spelad när Viktor Jansson i Frändefors skjuter över i bra läge lite till höger i plan. 
Hemmalagets Wattman har en bra möjlighet men även hans försök går över. 
I 68:e minuten, ett fint växelspel mellan Olli, Wattman och Lund där Lunds skott räddas av målvakten. 
Frändefors kontrar och får hörna som resulterar i ett bra skottförsök som Henke avvärjer. 
Minuterna senare får Bill både bra läge och bra träff men bollen via försvarare till, resultatlös hörna. 
Med kvarten kvar trodde jag nästan att gästerna avgjorde men nicken på hörna strax utanför. 
Jesper och Olli har varsin bra chans att avgöra (?) sista tio men 1-1 står sig. 
I sista matchminuten kommer dråpslaget, straff till gästerna. Men tack och lov, en riktigt dålig straff, både över och utanför så 1-1 står sig. 
2010 i Strömstad fick FIF P13 stryk borta mot IFK Strömstad med 19-0. Efter matcher lyckades ändå Jörgen Bergström (pappa till Hampus och Olli) hitta något positivt. 
Ska men hitta något liknande idag får det bli, förutoms Victors fina mittbacksspel, att Jacob Löf anmälde sig som frivillig till kiosken på söndag och får med sig sprintern, Robin Snapp. 
Negativt; 7 varningar varav endast 2 var för ojust spel, resterande för olämpligt uppträdande och spelsabotage. Har, på 7 säsonger i FIF aldrig varit med om liknande. Lag med många kort hamnar i botten av tabellen så här krävs skärpning! Avstängningar redan i omgång 4 eller 5 är inget vi är vana vid i FIF. 

Laget :
Henrik Albinsson 
Jonas Andersson 
Mathias Olofsson 
Victor Andersson 
Linus Karlssn 
Oliver Bergström 
Mathias Bäckström 
Robin Snapp (74) 
Jesper Karlsson 
Filip Wattman 
Jacob Löf (62) 
På bänken började; 
Sebastian Gustafsson 
Elias Kabbaj 
Marcel Nakad 
Samuel Lund (62) 
Simon Hagstedt (74) 

Nästa helg, derby mot Ellenö IK. Bobo önskar inget högre än att få lämna Håmule med 3 poäng och personligen har jag, på fyra matcher, aldrig tappat poäng mot grannen i söder. 3 poäng där kräver dock en avsevärt bättre insats och inställning från de flesta av oss. Hjälp Bobo att få lämna Håmule med rak rygg!! 

Varningar 
Färgelanda IF :

Filip Wattman 
Mathias Bäckström 
Jonas Andersson 
Samuel Lund 
Victor Andersson 
Linus Karlsson 
Oliver Bergström 

Frändefors IF :
 Erik Bengtsson Meuller 
Karl-Oskar Bengtsson 
Mattias Hellqvist 

Domare Ali Haidar Jassim Åmål 
AD 1 Mikael Eriksson ” 
AD 2 Sebastian Svahn ” 

Publik: 75 
/Sören
Nyheter från våra lag
P-03/04, 15/05 17:43 
PF -11/12, 03/05 17:00 
PF- 09/10, 05/04 10:29 
Övriga Cuper, 08/02 10:19 
 
Våra sponsorer