Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sista matchen i div 7 innan sommaruppehållet
2018-06-19 09:07
Igår var det dags för match på Högalid. Sista matchen i div 7 innan sommaruppehållet. Eds FF lag 3 stod för motståndet. 
Följande spelare var med: 

Marcus Henriksson 
Simon Hagstedt Mathias Olofsson Christoffer Jönsson John Berlin 
Johan Häggman David Fransson Filip Fransson Rutgersson Johannes 
Abdalla Jama Oscar Andersson 

Avbytare: 
Jacob Löf 
Jonathan Hidalgo Casablanca 
Samuel Lund 
Anton Lyckhage 
Victor Andersson 

Bra start av Färgelanda. I alla fall försöks det med att hitta egna spelare som kan spela hem eller få med sig bollen framåt. Några halvchanser skapas. Oscar kämpar sig igenom på en djupledsboll. Petar bollen förbi en utrusande målvakt och fälls. Gult kort och Rutger drar iväg bollen mot mål på den efterföljande frisparken. Målvakten släpper en kort retur som han snabbt kan plocka upp. 

Ed är inte alls ofarliga. De spelar bättre än de två poäng som de har i sin poängkolumn. Försöker spela upp bollen genom hela laget. Använder ofta sina innermittfältare som får styra alldeles för mycket av spelet. Deras yttrar hittar fina ytor att springa på bakom våra ytterbackar. 

Det är ändå vi som tar ledningen. En hög hörna från Löf hamnar på Lunds panna. Bollen tar i ribban innan Olofsson kan skalla in bollen. Skön ledning. Men den varar bara i åtta minuter innan bortalaget i den 25:e matchminuten han kvittera på hörna. Hörnor verkar vara ett bra sätt att göra mål på för dagen. 

Rutger är sedan närmast att måla men hans inlägg tar i stolpen. 
Ed är det bättre laget i den första halvleken. När vi har bollen gör vi det allt som oftast för svårt för oss själva. Vi driver boll alldeles för mycket och i för svåra situationer. 
Vi försöker slarva och klacka med oss bollen om den kommer mot oss i stället för att ta emot och spela enkelt. 

När vi inte har bollen har några av spelarna nackspärr och kan inte kolla runt sig och det gör att bortalagets spelare allt som oftast står omarkerade. 
Sen så går vi inte in och smäller på ordentligt i närkampsspelet. Det finns undantag i Olofsson, Koffe och Oscar. Där läggs absolut inte två fingrar emellan. 

Vi repar mod i halvtid och några planerade byten genomförs. 
Lyckhage och David spelar ytterbackar. Båda riktigt bra. De spelar enkelt då de har bollen. Fyller på när läge finns och går in i närkamperna. Mycket bra. Sen får Lyckhage skäll av dinaren för något som ingen förstår. Fy Tage. 
HC kommer in som högerytter. Fartfylld som han är försöker han täcka hela högerkanten. Tröttnar något i slutet men bra spring i benen. 

Vigge får spela ihop med Löf på innermittfältet. De äger första halvan av den andra halvleken. 

Vi tror alla att Lund har nickat in ledningsmålet via en ny hörna. Men domaren hittar en ojusthet och målet döms bort. Vi fortsätter att trycka på framåt. Ed kommer knappt över egen planhalva. Enklare passningar och en bättre inställning gör att vi snabbare kan vinna tillbaka bollen då vi tappat den. 

2-1 kommer från Löfs högerfot. En smart löpning framåt och en lätt vrickning åt höger ger ett fint skottläge. Bollen sätts säkert i målvaktens vänstra hörn. 

Detta sker med knappa halvtimmen kvar. Nu ska vi väl kunna fortsätta trycka på tänker Gustaf Carlsson och Jocke vid sidan. Men lika försiktiga som Sverige var i VM tidigare under dagen blir vi i FIF. Backar omedvetet hem och låter Ed ta över spelet. Visst sticker vi upp och oroar men bortalaget äger mer boll än vad som är nödvändigt. Marcus får freda målet vid flera tillfällen. Hörnor skaps men vi håller tätt. 

Avgörande 3-1 kommer via ett delikat avslut. Med en höger utsida lobbskjuter Lund in bollen från cirka 25 meter. Läckert. 
Skönt att vinna på hemmaplan inför oväntat många åskådare i regnrusket. Bra jobbat killar. 

Men många av spelarna ska spela DM nästa måndag för juniorer samt sista matchen i femman innan det blir vila från fotbollen. 

Matchens lirare i FIF är Löf. 

// Bobo
 
Våra sponsorer