Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Näst sista matchen i div 7 innan uppehållet för U-laget
2018-06-11 07:29
Kroppefjälls IF U-lag- Färgelanda IF U-lag 

Näst sista matchen i div 7 innan uppehållet. 
Gustaf myntade uttrycket ”Det natursköna Dalsland” för en del år sedan när vi för första gången spelade i samma lagkonstellation. Nu fick vi äntligen bege oss ut i Dalsland men innan avfart fick Matte B berätta för en av våra yngre spelare vart vi skulle bege oss. Att motståndarnas plan inte låg söderut utan mellan Bäckefors och Mellerud och att avståndet till matchen var lite längre än att åka till Uddevalla  

Följande trupp hade vi med: 

Marcus Henriksson 
Johan Häggman Simon Hagstedt Christoffer Jönsson Rutgersson Johannes 

Anton Lyckhage Mathias Bäckström Filip Fransson Abdalla Jama 

Samuel Lund Oscar Andersson 

Avbytare: 
Jonathan Hidalgo Casablanca 
Robin Snapp 
Alexander Åberg 
David Fransson 
Bobo Johansson 

Redan i det första anfallet är det full kalabalik i hemmalagets straffområde. Bollen rensas hit och dit innan den försvinner ut till inkast. Så fortsätter det ett tag innan Kroppefjäll kan behandla bollen på ett mer spelande sätt. 

Får vi in ett par tidiga kan det rinna iväg säger Gurra. Tyvärr blir det inte så. Vi skapar chanser, men väl i straffområdet får vi inte ordentlig träff på bollen eller så har vi väldigt svårt att få in bollen i straffområdet. Det finns dock undantag. Mer om det senare. 

1-0 kommer på en snabb omställning. Offside känns givet men domaren väljer att fria. Hemmalagets bästa spelare Ali Makiya sparkar in ledningsmålet. Han är farlig i nästan varje anfall. Med ett härligt driv kan han sysselsätta en hel backlinje på egen hand. Bättre koll på honom har vi i den andra halvleken. 

Kvitteringen kommer efter en halvtimme. En förbannad Rutger får frispark med sig. Matte B lägger en kort frispark. Rutgers ilska är som bortblåst när han skickar in ett perfekt inlägg till Lund som behärskat tar ner bollen och avslutar. Bollen tar på en hemmaförsvarares hand. Straff ropar några. Men bollen går ändå in. 1-1. 

Inför avspark pratade vi om att det är viktigt att få in bollen i straffområdet. Rutger gör ofta detta och fler borde ta efter. 

Men lyckan över kvitteringen är kortvarig. 2-1 kommer via ett avslut utifrån höger sett från Kroppefjälls håll. Ali igen. 

Vi samlar mod i halvtid. Vi ska kvittera sen gå för seger är det som hörs. Vi tar över spelmässigt än mer i den andra halvleken. Mest kommer vi runt på högerkanten. David stöter högt. Abdalla kommer fram flera gånger på kanten. Tas hårt några gånger men reser sig och springer vidare. Dock har vi fortfarande svårt att få in bollen via inlägg. Det ska nästan alltid vandras in med bollen via kortlinjen av flera spelare. Något att slipa på. 

Kvitteringen är vacker. Snapp dribblar sig in från sin vänsterkant. Bollen hamnar senare via ett motståndarben hos Filip. Utan krusiduller avlossar han på halvvolley en vänsterkanon som hannar i målvaktens vänsterhörn. Vackert och rättvist. Snyggt Filip. 
Halvtimmen kvar att spela. 

Bäst läge har Snapp att göra mål. Fri med en målvakt som fastnat i målområdet kommer avslutet lite för nära och målvakten kan rädda. 

Lund ska ha en straff men domaren friar. Snapp åker ut efter två gula kort. Här tror jag att Jocke hade haft en del väl valda ord att säga till domaren men Jocke valde att vara hemma och slipa på formen inför kommande matcher i sommarvärmen. 

Hemmalaget skapar några chanser i den andra halvleken men mest via omställningar. Hagstedt som är vår bästa spelare för dagen håller ihop sin försvarslinje på ett föredömligt sätt. 

Att hemmalaget är nöjda med en poäng är ganska tydligt när de sätter ner sin tvåmålsskytt som mittback. 
Men vi är smått besvikna efter slutsignalen. Vi skulle återigen klivit av planen med tre poäng. Men. Jobbet gör sig inte självt även om vi spelmässigt är bättre än motståndarna. Bättre lycka nästa gång sägs det. Då ska vi vara än hungrigare ute på planen. 

// Bobo

Nyhetsarkiv
Sviten bruten2018-05-21 08:44
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer