Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Färgelanda IF U-lag - Tösse IF U-lag 1-2
2018-06-04 08:21
Färgelanda IF U-lag-Tösse IF U-lag 

Det var om möjligt än varmare igår då Tösse tog sig till Högalid för att ta sig an oss i Färgelanda. Vi hade under lördagen tagit oss upp till norra Dalsland för att spela i femman mot samma lag som på söndagen åkte ner till oss. 

Vårt lag såg ut så här: 

Marcus Henriksson 
David Fransson Christoffer Jönsson Johan Häggman John Berlin 

Anton Lyckhage Anton Niklasson Filip Fransson Robin Snapp 

Oscar Andersson Elias Kabbaj 

Avbytare: 
Samuel Lund 
Jonathan Hidalgo Casablanca 
Victor Andersson 
Rutgersson Johannes 
Bobo Johansson 

Tösse vill gärna få ut bollen på sina kanter eller upp till forwards som droppar ner en bit och sen vänder om snabbt. Oftast kommer de till skott utifrån eller försöker sticka fram bollen till djupledslöpande spelare. Vårt mittförsvar är stabilt. Tyvärr kan Koffe bara spela fram till första vätskepausen. Sen gör en sträckning det omöjligt att fortsätta. In kommer Vigge och han gör ett lika bra jobb centralt tillsammans med Häggman. 

Framåt skapas det rätt så mycket. Kabbaj har bästa läget när han får en passning som han tar med sig förbi försvararen. Han kommer fri med målvakten något ut till vänster. Målvakten räddar avslutet. Bra intention och vi fortsätter att hota. Snapp kommer runt flera gånger på sin kant och har några målchanser som tyvärr inte resulterar i mål. 

I stället så är det bortalaget som leder i halvtid med 0-1. Vi är inte direkt på hugget när en lång boll från Marcus tas om hand av Tösse. De kontrar och gör det tyvärr så bra att bollen hamnar i nätmaskorna. 

Mycket fungerar bra på planen. Vi försöker och lyckas många gånger att rulla runt bollen. Både till innermittfältet och forwards sen ut på kanterna. Kul att se att vi försöker spela oss fram. Anton och Filip, vårt unga innermittfält har tre spelare mot sig men löser många situationer på ett mycket bra sätt. 

Vi försöker flytta fram positionerna i den andra halvleken. Vi låter våra yttrar komma högre upp. Snapp snurrar upp sin ytterback, som han för övrigt gnabbas med i den andra halvleken med en fantastisk tunnel. Sen hakas han upp när han kommit runt och domaren pekar på straffpunkten. 

Lund kliver fram och rullar retsamt enkelt in kvitteringen. Ska vi ta över nu? Chanser skapas. Åt båda håll. Marcus får rädda oss vid ett flertalet tillfällen. Framåt försöker vi men vi krånglar till det. Står med fyra spelare ute på kanten i stället för att lyfta in bollen i straffområdet. Den sista desperationen eller hungern på mål inne i straffområdet lyser med sin frånvaro. 

Tösse gör 1-2 på en hörna där vi missar i markeringen. 

Framåt framåt framåt. Då öppnas det bakåt. Men vi släpper inte in något mer.  Bäst kvitteringsmöjligheterna har Lund, Oscar, HC, Kabbaj, Snapp. Victor är nog ändå närmast. Men träffen blir halvdan. Vi kämpar tills slutsignalen och får tyvärr en förlust på kontot denna heta junidag.  Alla krigar på även om orken tryter ibland och att humöret sviker oss nån gång då och då. 

Väl kämpat. 

// Bobo

Nyhetsarkiv
Sviten bruten2018-05-21 08:44
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer