Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tösse vände, men FIF vände och vann
2018-06-04 08:18
Tösse IF- Färgelanda IF 2-3 (2-2) 

Tösse vände men FIF vände och vann 

Ytterligare en varm lördag, förmodligen den varmaste i år. Inte blev det bättre av att den berömda Tössegrillen började brinna med stor rökutveckling när brandsläckaren kom fram. 
Vi börjar bra, redan efter 4 minuter en bra frispark strax utanför av Matte B. Minuten senare, ny frispark, nu av Olli räddas till hörna. Bra hörna av Olli men Johan B’s skott täcks till ny hörna, utan utdelning. 
Bortaledning i stället när matchklockan tickat till minut 8. Hörna från Olli till Jesper som skjuter och kusin Linus dyker upp och styr bollen i nät. Trevlig inledning. Nära 0-2 minuten senare efter ett tveksamt ingripande av hemmamålvakten men Lund får inte ordning på bollen och chansen rinner ut till intet. 
I stället fem ödesdigra minuter mellan 9 och 14 när hemmalaget först kvitterar och sedan tar ledningen på två mål där de verkligen trycker på ända in i kaklet och plötsligt står det 2-1. Pelle Hedlund gör andra målet, första lyckas jag inte se vem som är sist på bollen. 

Vi tar mer och mer över spelet och skapar ytterligare bra chanser. Bäst minns vi Kabbajs friläge med skott över efter en jättekontring efter 38 minuter. 
Ca 40 spelade när kvitteringen kommer. Matchens, kanske årets, framspelning av Olli i djupled till Johan B och i det läget finns ingen i Dalsland som klarar av Johan. Målvakten rundas och bollen säkert i nät. Psykologiskt gott att få med oavgjort till pausvilan. 

Andra halvlek är fem minuter gammal när Pelle Hedlund får friläge men i stället för att skjuta försöker han göra Henke, men vår keeper drar, till slut, det längsta strået. 
Olli och Jesper har en fin kombination efter 10 minuter men skottet över. Efter 13 minuter tror vi att vi tagit ledningen men avslutet tar i hjulet och eftersom ingen domare finns i linje måste de fria. 

Hemmalaget sticker emellan och Felix Nordgren Odhner har en bra möjlighet men Henke räddar. 
Strax före vattenpausen tar vi ledningen. Linus’, svårt skruvade, inlägg finns ingen målvakt i världen som kan bemästra. Det blir retur som Johan B nickar i nät. Nu delad skytteligaledning mellan bröderna. Ett par straffar mot Brålanda så är Matte i ledningen igen! 

Efter uppfriskade vatten tar vi oss an sista fjärdedelen. Efter fint förspel av Johan B, spel snett inåt, bakåt möter matchens lirare, Jonas Andersson bollen men skottet över. 
Halvtimmen spelad, hörna för hemmalaget. Om Olivers framspelning till Johan är årets passning så är det kanske årets räddning som Henke gör när han reflexräddar nick från nära håll till hörna. Här räddades 3-poängaren. 

Ett par bra frisparkslägen men ingen framme på retur från inbytte hemmakeepern, Robin Wahlström. 
Victor agerar räddande ängel i matchslutet när han får undan bollen i friläge. Ny FIF-seger inför prominenta gäster på Tössevallen där både hedersordföranden Ingemar Carlsson och hedersledamoten Åke Nilsson fanns på läktaren. 
Nästa vecka kommer legenden, Ronny Fredriksson till Högalid med serieledarna Brålanda IF. 

Laget 
Henrik Albinsson 
Marcel Nakad 
Mathias Bäckström 
Victor Andersson 
Linus Karlsson 
Oliver Bergström 
Jonas Andersson 
Jesper Karlsson 
Christoffer Jönsson (32) (79) 
Samuel Lund (60) 
Johan Bäckström 
På bänken började; 
Oscar Andersson (60) (73) 
Johan Häggman (73) 
Elias Kabbaj (32) (79) 
Bobo Johansson (ej ombytt) 


Utvisning 
Tösse IF : 
Daniel Åslund 

Varningar 
Tösse IF :
Per Wiman 
Patrik Nilsson 
Edvin Lindahl 
Andreas Jonsson 

Färgelanda IF:
Samuel Lund 

Domare 
HD : Joakim Pettersson Brålanda 
AD 1 : Mikael Eriksson Åmål 
AD 2 : Mohammed Ali Åmål 

/Sören

Nyhetsarkiv
Sviten bruten2018-05-21 08:44
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer