Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ett drama i åtta ronder
2018-05-30 12:39
Ett drama i åtta ronder 

Lund var rejält taggad igår när det vankades kvartsfinal på Högalid. Lite med glimten i ögat eftersom fem lag var anmälda och gårdagens match var enda kvartsfinalen. 
Det var dags för junior-DM mellan Färgelanda IF och Melleruds IF. Båda lagen ställde upp med unga lag så som man bör när det handlar om juniorer. Vi hade med tre spelare som i år fyller fjorton år. Alla tre gjorde mycket bra ifrån sig. 

Så här ställde vi upp: 

Marcus Henriksson 
David Fransson Simon Hagstedt Victor Andersson Johan Häggman 

Jonathan Hidalgo Casablanca Marcel Nakad Jacob Löf Elias Kabbaj 

Samuel Lund Robin Snapp 

Avbytare 
Kevin Abrahamsson 
Ludvig Andersson 
Anton Lyckhage 
Hannes Karlsson 

Melleruds IF har en bra ungdomsverksamhet. Killarna skolas tidigt med ett bra fart och passningsspel på planen. Kvicka rörliga spelare som speciellt i den första halvleken ställer till det för oss. 
Deras forwards är luriga genom att de sjunker ner en bit i mellanrummet mellan våra backar och mittfältare och möter en del passningar. Våra mittbackar vår avväga om de ska följa med eller ligga kvar. Allt som oftast väljer både Vigge och vår kapten Hagstedt rätt. 

Framåt då? Jo det skapas en del men vi har svårt att komma tillräckligt nära straffområdet för att avsluten och chanserna ska bli riktigt heta. 
På mittfältet är det hårda men mestadels schyssta tag. Löf och Marcel står upp bra mot två fysiska och tekniska innermittfältare i bortalaget. 

Efter 26 minuter tar bortalaget ledningen. Via en snabb omställning kommer de runt på sin högerkant där vi tyvärr inte hänger med. Från kanten spelas bollen in i mitten och målskytten Leo Larsson får bollen över Marcus i vårt mål. Marcus gör för övrigt en riktigt bra match. Han är, för att inte överdriva matchavgörande i slutskedet. Mer om det senare. 

I den andra halvleken så pressar vi stundtals tillbaka Mellerud. Inte hela halvleken utan de är inte ofarliga alls när de anfaller. De hotar i djupet och skapar hörnor som är farliga. Dock fredar vi oss med allt vad vi kan. 

Vi skapar nu fler chanser och det närmare motståndarnas mål. Marcel tar fram sin bästa krigarinställning och kämpar till sig bollen i många närkamper och kan få med sig bollen offensivt. Löf ger understöd och kan även han vinna fler närkamper. 
Våra yngre spelare står upp väldigt bra. Kevin spelar högerytter i den första halvleken. Vågar kliva in och kan behandla bollen bra. 
Hannes spelar både högerback i den första halvleken och i den andra halvleken kliver han upp som ytter. Han tar verkligen för sig. Använder kroppen och har ett bra driv med bollen. Gör kloka val. Kan det ligga något i generna? 
Ludvig är den som sist kommer in på planen av våra avbytare. Han byter av en duktig Häggman som slitit på bra men som blivit lite trött. Ludvig spelar moget för sin ålder och vågar spela in bollen på innermittfältarna samt kliva fram när det behövs. Kul att se. 

En annan kille som klev fram och spelade upp sig i den andra halvleken var David. Han hade en lite tuff inledning på matchen men i den andra halvleken var det andra bullar. Mer rejält och ett bättre passningsspel. 

Vigge och Hagstedt är två jättar i försvaret. De nickar bort och tar kampen i alla situationer. Starkt och med stort hjärta. 

Lund och Snapp kommer med mer offensivt under den andra halvleken. Skapar fler alternativ framåt med sin fart och teknik. 
Kabbaj försöker imitera Bale med en konstspark men bollen når aldrig över mållinjen. 

I den 69:e matchminuten kommer så kvitteringen. Löf slår in en hörna och Marcel skjuter bollen mot mål. Men den hindras ev en försvarares arm. Straffspark utdömt och Lund kliver fram. Han sätter bollen säkert i målvaktens högra hörn. 

Båda lagen vill vinna under ordinarie tid men närmare än en nick i stolpen av Marcel kommer vi inte. Matchen får avgöras på straffar. 

Mellerud missar. Över. 
Lund mål. 
Mellerud missar. Marcus räddar. 
Löf missar. Målvakten räddar. 
Mellerud mål. 
Vigge mål. 
Mellerud missar. Marcus räddar igen. 
Hagstedt missar. Målvakten räddar. 
Mellerud mål. 
Marcel missar. I ribbans underkant. 
Mellerud mål. 
Snapp mål. Med nöd och näppe. Men mål. 
Mellerud mål. 
Häggman mål. Säkert. 
Mellerud missar. Över. 
Marcus kliver fram. Stensäkert i målvaktens högra hörn. Glädjen sprider sig och ringdans bryter ut med Marcus i mitten. 

Vilket drama och vilken lättnad efteråt. Straffar är ett lotteri. Men ikväll gick vi segrande. Hur skön segern var och hur glada spelarna och jag själv var efteråt kunde Marcel sätta fingret på när han som matchens lirare drog igång segerramsan. Hela han sken upp och drog med sig laget. Underbart. 

Nu väntar Bengtsfors IF i semifinal på Högalid. Datum ej fastspikat än men jag hoppas att publiken tar sig till Högalid för att se dessa härliga unga killarna spela fotboll igen. 

// Bobo

Nyhetsarkiv
Sviten bruten2018-05-21 08:44
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer