Färgelanda IF u-lag - Frändefors IF u-lag
2018-05-15 07:49
Färgelanda IF u-lag - Frändefors IF u-lag (0-6) 

Vilken majkväll det var igår på Högalid. Soligt väder. Fågelkvitter och en spelsugen Jocke. Många åskådare och spelare från a-laget som kom för att stötta laget. 

Vi ställde upp med följande manskap: 

Marcus Henriksson 
Alexander Åberg Simon Hagstedt Christoffer Jönsson Johan Häggman 

John Berlin Jacob Löf Marcel Nakad Rutgersson Johannes 

Samuel Lund Oscar Andersson 

Jonathan Hidalgo Casablanca 
Anton Lyckhage 
Olofsson Jesper 
Filip Fransson 
Jocke 

Trots att det står 0-2 i halvtid så är vi inte i underläge i antal chanser som vi skapar. Lund har två riktigt bra lägen. Oscar och Jesper är starka i straffområdet men bollen vill inte in. Löf skjuter från distans men vi är något sena på returen. 

Det mesta går emot oss genom hela matchen. 
Ett exempel på det är när Åberg tvingas utgå. Varför? Jo en lätt nicktouch av en motståndare ändrar bollbanan så att den träffar Åberg mitt mellan ögonen. Glasögonen knäcks på mitten. Tack för det och duschen nästa. 

Långa bollar på sina forwards är bortalagets melodi. Det rensas hej vilt och så långt som möjligt. Dock inte då målen kommer utan då sker det med finess. 0-1 via en elegant lopp. Det andra målet, där ligger vi inte tillräckligt nära motståndarna så förspelet och avslutet ser enkelt och snyggt ut. 

Vi knyter nävarna i pausen och lovar att visa att vi är bättre än så här. Tyvärr lyckas vi inte alls med det under den första halvtimmen i den andra halvleken utan skapar förvånansvärt lite. Frändefors kan trycka tillbaka oss och vi får inte till det passningsspel eller anfallsspel vi önskar. 

Sista kvarten har vi flest och bäst chanser. Där vi kanske bör göra tre, fyra mål. Men i en match där allt verkligen går emot oss så får vi också två tunga skador i slutet. Jesper O skadar foten. Ev ett uttänjt ledband. HC får en ful eftersläng när han tagit sig förbi motståndaren och trampar sedan snett så att knät vrids. Hoppas att killarna återhämtar sig snabbt. 

Det sista som händer är att Jocke får en straff. Tyvärr gör bortalagets målvakt en fantomräddning nere i sitt högra hörn. Aj aj aj. Allt emot oss. 
Förlusten är rättvis men några mål borde vi kunnat göra samt släppt in några färre om vi varit mer på tårna och närmare motståndarna. 

Nya tag i veckan. Åsebro hemma i femman på lördag. 
EIK borta i sjuan nästa måndag. 

Färgelandas bästa spelare för dagen var Marcel som krigade på matchen igenom. Bra driv och bra jobb. 

// Bobo

Nyhetsarkiv
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer