Äntligen seger !
2018-05-14 07:27
Ellenö IK- Färgelanda IF 1-2 (1-1) 
Äntligen seger ! 
I tredje omgången kom äntligen första trepoängaren i serien. Gott att det blev just denna match i kommunderbyt mot de gula i söder. 
Bra matchinledning av FIF där vi redan i tredje minuten skapar hörna genom Olli och Jesper. Hörnan rensas undan till inkast som tas snabbt till Olli som blir fälld i straffområdet. Matte Bäckström åter straffskytt och den här gången avsevärt säkrare än vid premiären i Bäckefors ! 0-1 och Matte upp i ledningen i interna skytteligan. 
Ellenö har direkt efter vårt ledningsmål ett gyllene tillfälle att kvittera när bollen fladdrar runt i straffområdet men, lyckligtvis, är det ingen som kommer till avslut. 
Trippelhörna för Ellenö efter en kvart utan resultat. Spelet vänder och vi har initiativet en period. Bästa möjligheten har Jesper men skottet utanför efter inkast. 
Halvlekens sista 20 minuter är det mycket gult. Henke gör två riktigt bra ingripande i matchminuterna 27-28. Knappt halvtimmen spelad när vi åker på en straff för hands och Christofer Jansson kan säkert sätta kvitteringen. 
Andrea halvlek blir avsevärt bättre från vår sida. 
Första kvarten skapar vi tre riktigt bra lägen men det vill sig inte. Inkast från Matte via Olofsson till Löf men skottet blockeras. Bill bryter högt upp, spelar vidare till Löf, 18 år men inlägget lite missriktat. 
Matchens lirare, Jesper Karlsson skjuter via målvakten till hörna efter en kvart. Kalabalik i straffområdet på hörnan men vi får inte till avslut. 
Derbyt hårdnar till och i 22:a minuten får hemmalagets Daniel Brattberg syna det röda kortet efter attack mot Robin Snapp. Brattberg har f ör vana (?) att bli utvisad mot FIF. Det blev han även på Harvens dag 2016 när vi senast mötte Ellenö i seriesammanhang. 
Vi tar mer och mer över initiativet och Jesper har ett kanonskott på volley efter 33 minuter. Hade den suttit hade det blivit årets mål på Håmule! 
Avgörandet skulle i stället komma med 10 minuter kvar. Kort hörna från Olli / Matte, bollen in i straffområdet där en gul spelare lyckas sätta bollen i eget när. Bara att tacka och ta emot. Vi avslutar matchen med två bra frisparkar där vi främst minns Johan Bäckströms möjlighet vid bortre stolpen men Johan får vänta ytterligare en vecka på sitt första seriemål 2018. 
Gott för Bobo att åka från Håmule med tre poäng. För egen del har jag nu varit med i 5 seriematcher mot Ellenö. 5 segrar och 17-3 i målskillnad. 

Hoppas trenden håller i sig ! 

Laget 
Henrik Albinsson 
Jonas Andersson 
Mathias Olofsson 
Victor Andersson 
Linus Karlsson 
Oliver Bergström 
Mathias Bäckström 
Marcel Nakad 
Jesper Karlsson 
Filip Wattman 
Robin Snapp 
På bänken började; 
Jacob Löf 
Johan Bäckström 
Samuel Lund 
Simon Hagstedt 
Marcus Henriksson 

Utvisning :
Ellenö IK :
Daniel Brattberg 
Varningar Ellenö IK Andreas Marklund 
Mohammed Abdulhalim 
Christofer Jansson 

Färgelanda IF:
Victor Andersson 
Marcel Nakad 
Oliver Bergström 
Linus Karlsson 
Mathias Olofsson 
Filip Wattman 

13 varningar på två matcher !! Dan Ljung sa alltid "gula kort är OK om båren kommer in" men vid våra varningar är det långt till båren !! 
Skärpning killar ! 

Domare :
HD: Christian Ragnevi Dals Rostock 
AD 1: Jörgen Åkerstedt Ånimskog 
AD 2 :Billal Avdijaj Mellerud 

/Sören

Nyhetsarkiv
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer