I Måndags var det premiär i div 7 Dalsland för Färgelanda IF:s U-lag.
2018-05-09 13:44
En stark laginsats säkrade tre poäng. 

I Måndags var det premiär i div 7 Dalsland för Färgelanda IFs U-lag. 
Vi ställde upp med följande lag: 

Victor Andersson
Alexander Åberg Simon Hagstedt Christoffer Jönsson Johan Häggman
Elias Kabbaj Marcel Nakad Sebastian Gustavsson Rutgersson Johannes
Oscar Andersson Samuel Lund

Avbytare:
John Berlin
Jonathan Hidalgo Casablanca
Anton Lyckhage
Abdalla Jama

Ett vackert försommarväder mötte oss och Bäckefors IF var vänliga nog att köra i sitt bortaställ trots sin hemmaplan. Taktisk miss av Tommy Bäckström att packa ner våra vita tröjor eller en taktisk triumf? (Miss av mig tyvärr/Tommy)

I alla fall så startar vi matchen med att vara det lag som vill föra matchen med att ha bollen mest. Men det slarvas en del i passningsspelet på en annars fin plan. 
Som tur är så är vår centrallinje väldigt stabil matchen i genom. Både mittbackar och innermittfältare kämpar förtjänstfullt och reder ut flera kniviga situationer. 
Hemmalagets kapten Jonas Andersson är den som allt som oftast får avvärja både Lund och Oscar från att skapa riktigt farliga lägen. 

1-0 kommer via en snabb omställning på vänsterkanten där vi kommer på efterkälken och ett inspel snett bakåt vilket leder till ett skott som motas bort men på returen kan bollen stötas in i mål. 
Ridå och sura miner? Inte alls. Det här laget vill annorlunda. Nävarna knyts och vi försöker gång på gång att komma genom Bäckefors försvarslinje. 
Lund lyckas efter ett fantastiskt förarbete av Marcel och Lund rullar retsamt enkelt in kvitteringen. 
Men något senare kommer hemmalagets tredje hörna och den lurige Jonas Andersson kan lura bort en för dagen annars utmärkt Marcel inne i straffområdet och nicka in 2-1. Otagbart i Viktors högra hörn. 

Viktor visar prov på ett moget och bra målvaktsspel trots att det är debut i elvamannamålet. Fina fötter och bra kommunikation med backlinjen. Den grabben kan man verkligen lita på. 
Hagstedt och Koffe lyfter upp sin backlinje högt och får med ytterbackarna. Det leder till stora ytor där hemmalaget lägger en del bollar men vårt mittförsvar tar hand om djupledsbollarna förtjänstfullt. Koffe får en armbåge i tinningen och tvingas bryta matchen med knappa fem minuter kvar av den första halvleken. 
Han repar sig och mår senare helt okej men vilas i den andra halvleken. 
Åberg tar över hans position och gör det med bravur. En mycket stabil insats även som mittback och tillsammans med Hagstedt står de upp bra i den andra halvleken. 

Ytorna blir större i den andra halvleken. Hemmalaget tröttnar. Vi har flera bra chanser att kvittera men tar alltför sällan skott utifrån. Att skjuta med fel fot kan ibland vara rätt. 
Sebastian och Marcel på innermittfältet har mer boll efter halvtid och nu styr de spelet med fler öppnande passningar utåt kanterna. 
Det sker dock två tråkigheter i den andra halvleken. Först åker Abdalla ut. 
Men laget fortsätter att ösa på framåt. Visar vilja och ett jävlar anamma som leder till kvitteringen. Lund får en passning i djupet och han har friläge men målvakten räddar. Lund fångar upp bollen igen och serverar bollen till Oscar som styr upp bollen i det vänstra krysset. Tjusigt. 

Sen kommer nästa dråpslag. Kabbaj får syna det röda kortet. 

Men vad sker då? Jo men visst vi gör ytterligare ett mål. Lund, som för dagen gör väldigt mycket rätt hämtar bollen nere på egen planhalva. Sedan transporterar han den på vänsterkanten i cirka 60 meter. Därefter spelar han in bollen till Oscar som tagit en jättelöpning centralt. Avslutet är tillräckligt bra för att komma över mållinjen. Vilken krigarinsats. 
Efter 2-3 målet backar vi hem med nio man och motar de inspel och frisparkar som lyfts in mot straffområdet. 
En seger som satt rätt långt inne. Men ack så skön. Nästa måndag vinner vi gärna med elva spelare på planen. 

Tack även till Gustaf Carlsson som var med vid sidan. 

Nyhetsarkiv
Äntligen seger ! 2018-05-14 07:27
Medlemsavgift 20182018-03-18 12:48
Vinterkicken 20182018-02-28 13:13
Årsmöte 20182018-02-01 08:20
2017-11-23 19:35
Sista DM matchen i år2017-04-03 10:38
 
Våra sponsorer