Sista DM matchen i år
2017-04-03 10:38

Färgelanda IF- Brålanda IF 1-1 (0-1)

Årets sista match i DM spelade vi hemma mot Brålanda i Brålanda ! Gött rörigt, men smidigt eftersom de nu disponerar konstgräs. Vi kom till spel med endast 13 man, skador, dop, högskoleprov, förkylningar och säkert något mer var orsaken.

Även BIF saknade spelare så det var nog jämnt skägg där !

BIF startar bäst i medvinden och skapar en riktigt bra möjlighet i 13:e minuten. Henke räddar till hörna och i efterspelet till hörnan får de till skott i ribban. Samuel Lund driver på egen hand bollen fram centralt och provar avslut från ca 25 m men målvakten avvärjer. Med ca 10 min kvar försöker Samuel spela fram Jesper i djupled men målvakten hinner före. Med 6 minuter kvar av första halvlek tar Stefan Flood vare på en felpassning i vårt försvar och sätter  bollen lågt i Henkes nedre, högra hörn. Jag tror han är på den men det räcker tyvärr inte. Paus och underläge med ett mål.

I det riktigt fina vädret stannar vi ute i paus.

Andra halvlek, solen och vinden i ryggen, bara positiva vibbar !! Trots detta, relativt händelsefattigt vad gäller chanser. I elfte minuten, en riktigt vacker kombination. Samuel spelar ut till Jesper på vänsterkanten som spelar in till JA men målvakten räddar hans avslut. Kvitteringen kommer i stället ett par minuter senare. Efter en vänsterhörna får Brålanda inte riktigt bort bollen och energiske Alex K får en bra träff och kvitteringen är ett faktum.

Vi hoppar fram till 34:e minuten när Olli på frispark från säkert 26,5 meter får till en riktig rökare, tyvärr alldeles utanför målvakten vänstra kryss. I slutminuterna skapar vi ytterligare en bra chans efter hörna men nicken från JA går via målvakt och ribba till ny, betydelselös hörna.

1-1 får väl betecknas som ett rättvist resultat. Varken Brålanda eller  FIF kan se fram emot allsvenskt motstånd i cupen den här gången. IFK Åmål drog det längst stråt och vann gruppen.

Tobias R Andersson

Alex Karlsson  (60)