Färgelanda IF- IFK Åmål 2-1 (0-0)
2017-03-07 10:25

DM match

I fjol när vi skulle spela första DM-matchen mot Ärtemark saknades  bollar när vi kom till Mellerud ! Det var sååå nära att det skulle upprepas vid årets DM-premiär men jag kom på det i sista stund. Marigt att spela hemmamatcher på hyrd plan!

Med ca 10 spelare indisponibla av olika orsaker ställer vi åter ett ungt lag på benen mot ett motstånd som vi inte vet så mycket om. Nykomlingar i trean med flera nya spelare sedan fjolårssäsongen.

Första halvlek slutar mållös men därför inte utan målchanser. Riktigt nära ett ledningsmål är vi när Samuel spelar fram till Johan B som dock avvinkas för offside.

Gästerna skapar lite halvchanser och mest minns vi väl friläge som dock Henke avvärjer.

Andra halvlek är 13 minuter gammal när vi tar ledningen. Efter en fin kombination mellan Johan och Jesper spelas bollen in till Rådda som säkert sätter 1-0.

Gästernas kvittering kommer knappa halvtimmen in i halvleken sedan vi inte fått bort bollen ur straffområdet och skottet ser ut att gå via ribban och ner i mål.

Vi låter oss dock inta nedslås utan svarar relativt omgående med att ta ledningen. Åmåls målvakt lämnar retur på skott från Jesper och där dyker han upp; årets skyttekung, Mathias Olofsson, och dräper in 2-1 vilket skulle visa sig bli segermålet

Vi har ytterligare chanser att öka på målskörden när Samuel i dubbla frilägen inte riktigt får till det men han är där och det känns som det kommer att bli riktigt bra för våra unga killar som nu debuterade i lite större sammanhang.

David Sundström

Johan Andersson

Tobias R Andersson

Anton Niklasson

Johan Bäckström

Jacob Löf

Domare         Benny Berndtsson              Strömstad

AD1              Arvid Larsson                     Färgelanda

AD2              Ove Aronsson                     Uddevalla

Nästa DM-match borta mot Håfreström fredagen den 17 mars i Mellerud.

Sören